Oltra espera parlar amb Puig a Morella i recuperar el diàleg i el respecte

fotonoticia_20180824134112_800La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha dit que espera poder parlar amb el president, Ximo Puig, aquest diumenge a Morella, on acudirà al Sexenni, per a “retrobar l’essència” del “èxit” del govern del Botànic, que ha definit com “el diàleg, la gestió de la pluralitat, el respecte dels uns i els altres, la comunicació permanent i l’acord”.Oltra ha respost així a preguntes dels periodistes durant la seua visita al projecte campus Diversia a Yàtova sobre si continuava molesta i havia pogut parlar amb Puig, després de l’acord que el president va aconseguir amb el Govern per a votar a favor dels objectius de dèficit a canvi que la Comunitat reba 850 milions extra i que la vicepresidenta ha qualificat de “insuficient”.

Segons Oltra, que ha reconegut que encara “no” ha “pogut” parlar amb el president, “no és una qüestió de malestar o de benestar; és una qüestió política i d’anàlisi i dialèctica política i de com funcionen o han de funcionar les coses. No és una qüestió anímica, és una qüestió política”.”El diumenge, amb tota seguretat tindré ocasió de veure’m amb el president perquè tinc una invitació de l’alcalde de Morella per a visitar el Sexenni, que jo no he vist mai i tinc moltes ganes, i tindrem ocasió de trobar-nos i retrobar l’essència del Govern del Botànic, el dialogue, la gestió de la pluralitat, el respecte dels uns i els altres, la comunicació permanent i l’acord”.

Per a la vicepresidenta, açò és el que va a “retrobar el diumenge amb el president perquè aqueixa és el senyal d’identitat del Botànic com a govern de coalició i és que les coses s’acorden, es consensuen, es negocien i es parlen i així és com hem tingut i tenim la fórmula de l’èxit. Més enllà s’ha de fer una anàlisi política i no d’un altre tipus”.Ha assegurat que és “obvi” que va faltar aqueixa comunicació perquè la decisió va ser “unilateral, per les raons que siguen”, que ja parlaran i ha incidit que “no va ser una decisió consensuada” i que, a més per als quals representen en el Consell a Compromís “és insuficient” perquè, segons ha dit, “es podia haver treballat una proposta millor per als valencians que tracte la nostra singularitat”.

“Tenim un maltractament singular i açò necessita una reparació singular, no que ens donen el mateix que les altres comunitats autònomes perquè si no, seguirem maltractats. En la mesura en què és insuficient, hem de seguir treballant com fins ara i com és nostra formula d’èxit des de la lleialtat, el diàleg, la comunicació i l’acord”.Oltra ha aclarit que “no” ha “quedat” amb Puig però que sap que estarà a Morella i espera poder parlar amb ell encara que “el mateix aqueix dia té un altre pla”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.