BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Ontinyent inaugura aquest dilluns l’exposició amb els tresors artístics de la Diputació en la casa de la Cultura

1-Ontinyent

L’exposició amb els tresors artístics de la Diputació de València podrà veure’s des d’aquest dilluns, 29 d’octubre, i fins al mes de febrer en la remodelada Casa de la Cultura d’Ontinyent. Aquesta quarta escala de la mostra itinerant de la corporació provincial arriba a la capital de la Vall després d’haver rebut més de 40.000 visites a Requena, Alzira i Gandia, i amb la novetat de les ‘Pescadores valencianes’ de Sorolla.

 

El quadre de Sorolla, un dels artistes valencians becats per la Diputació durant la seua etapa formativa a Europa, és un dels més valuosos del patrimoni públic de la Comunitat Valenciana. L’obra va ser pintada en 1903 i un any després va passar a les mans d’un col·leccionista alemany la família del qual ho va conservar fins a 1979, any en què el llavors president de la Diputació, Manuel Girona, ho va adquirir en una subhasta a Londres.

 

Els tècnics de Patrimoni de la Diputació ultimen el muntatge de la mostra, que inclou un retrat de Sant Vicent Ferrer de l’artista de la comarca José Segrelles i una peça d’Agustín Esteve, deixeble de Goya, a més d’obres d’Equip Crònica, Ignasi Pinazo, Nassio Bayarri, Miquel Navarro, Carmen Ramírez, Eusebio Sempere i Carmen Grau que han recorregut ja altres comarques valencianes en aquesta exposició itinerant.

 

Activitats paral·leles

 

El projecte expositiu més ambiciós en la història de la corporació provincial, que compta amb un patrimoni de més de 4.000 obres, inclou una segona mostra titulada ‘Coneix la Diputació’, que ofereix als ciutadans la història i els serveis que presta la institució d’una forma didàctica, a través de panells fotogràfics i textos sintètics que estaran instal·lats en el centre cultural de l’Obra Social de Caixa Ontinyent.

 

A més de les exposicions en la Casa de la Cultura i Caixa Ontinyent, l’àrea provincial de Patrimoni programarà per als pròxims mesos activitats paral·leles en la capital de la Vall d’Albaida, des de visites guiades i teatralizadas fins a tallers infantils, concerts, trobades amb artistes, taules redones i diàlegs amb les obres.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.