Quasi dos-cents trenta alcaldes i regidors participen en els cursos de formació de càrrecs electes

El diputado Pepe Ruíz y la jefa del Servicio de Formación Eva NAvarrete
image-267879
Un total de 227 alcaldes i regidors han participat en els cursos de formació de la Diputació en tres jornades sobre «Funcionament, organització i gestió econòmica dels ajuntaments: aspectes pràctics», que s’ha oferit als càrrecs electes dels ajuntaments.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, va presidir la jornada a Ontinyent, on assistiren 69 nous responsable públics.

El president de la Diputació va manifestar que «els funcionaris han d’estar ben formats, però els polítics també. L’administració pública és cada vegada un ens més complex i cada vegada són més difícils les decisions a les quals ens enfrontem, per això cal tindre molt bona informació i formació. Les iniciatives que formen els càrrecs electes contribueixen a donar una qualitat major al nostre sistema democràtic i el vostre esforç revertirà en el benefici dels vostres ciutadans».

Jorge Rodríguez també va dir que les jornades s’han celebrat a València, Gandia i Ontinyent perquè «l’objectiu és traure la formació de la ciutat de València, ha d’eixir a les comarques. La nova Diputació ha apostat per la descentralització i la cooperació entre administracions, i segur que redundarà en benefici de la ciutadania».

L’objectiu de les jornades, com ha explicat el diputat d’Administració General, Pepe Ruíz, ha sigut «proporcionar als regidors i alcaldes de les noves corporacions formació en matèries de gestió municipal, com la gestió econòmica i alguns aspectes organitzatius».

Pepe Ruíz ha manifestat el suport de la institució a les noves corporacions locals en temes formatius afegint que «adaptem el servei a les característiques de cada poble i, a més, apostem per les noves tecnologies perquè les localitats més xicotetes puguen accedir a la informació».

Diana Morant, qui inaugurà el curs celebrat a Gandia, també parlà de la importància dels habilitats nacionals «com a garants del compliment de qüestions bàsiques en el funcionament democràtic dels ajuntaments, com ara l’accés a la informació o la transparència».

Pla de Formació Local

Les jornades per a càrrecs electes s’inclouen en el Programa de formació específic per a càrrecs electes, que du a terme la Diputació de València en el marc del seu Pla de formació Local, destinat als ajuntaments.

Una part essencial de les jornades han sigut les taules redones, que han permès als assistents formular dubtes i participar en els debats, una experiència que ha sigut molt ben valorada, tant pels participants com pels professors, que fins i tot han demanat cursos que aprofundisquen més en les matèries impartides.

Els ponents han sigut professionals de reconeguda experiència, com Rafael Hernández, secretari de l’Ajuntament d’Ontinyent; l’interventor de l’Ajuntament de Lliria, Gustavo Segura; el viceinterventor de la Diputació de València, Vicente Frontera; la secretària de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Vanessa Felip; el secretari de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Cèsar Narbón, i el secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Gandia, Lorenzo Pérez i Jorge García respectivament.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.