Rajoy, l’AVE a Castelló, les taronjades acaçant-lo i la Gürtel: la fiesta del PP nunca acaba

32995219322_1ec6802abf_kHola bon dia, corazones.

Imagine que la vinguda del senyor M Punto Rajoy  a Castelló a “inaugurar l’AVE”, no és un fet no pensat mil·limètrica ment ( no sé transcriure encara les expressions facials que m’ixen quan escric això de l’AVE, fins i tot a mi que sóc inexpressiu la gana).

Este home, el dels sobres en B, no sap (imagine)  com som els valencians i per extensió els castellonencs de tot pelatge, i pensa que davant aquesta provocació, anem a acaçar-lo a taronjades des de l’església de Sant Josep Obrer fins al Millars; i amb això, crea la necessària cortina de fum per a que no parem massa compte del com estan estirant no ja de la manta, ni alçant la catifa a ca PP, sino que estan encenent tot l’aixovar i roba domèstica i ací no es va a salvar a ningú en judici de la Gürtel. Correa i Crespo disparant a tord i dret, i apuntant directament a Camps o Fabra ( Alberto), que Carlos ja sabem era un ciudadano ejemplar per a M Punto Rajoy, i a vore fins on aplega la fiesta del PP que deixa Costa.

Tremolant estan esperant a la declaració de Ric(ardo) Costa, els dels 1000 grams de caviar.  Conten alguns mitjans  que el Curita segons els de la Gürtel (Camps per a la resta), no fa més que cridar-li per telèfon per a tindre’l callat, però l’altre ja ni li contesta, ni li agafa el telèfon i ni li envia cap WhatsApp com el de la sevillana(que podria simbolitzar la festa eixa del PP que no acabava mai) .

Doncs això, que igual M Punto Rajoy pensava que els valencians i castellonencs, ( tots a un veu) i sense distinció de gènere, és a dir, també valencianes  i castellonenques, l’esperaríem amb caixons replets de taronges, clementines; la varietat que siga ara de temporada, o les que ens entren de Sudàfrica gràcies al PPSOE. I ja tenia aixina desviada l’atenció, es faria la víctima, i els tele diaris, en especial els de TVE traurien com aquest home ix en el seu estat natural, caminant molt de pressa, caminito de la meseta. ( Perquè ja sabem que TVE li pega molta canya al PP i ens fa molt de cas als valencians i valencianes, tat?).

El tema de l’AVE és provocar gratuïtament; òbviament, si en 2015 ja havia d’aplegar l’AVE a Castelló,  com dia la Bonig, hereva de tot el pitjor del PP de ese señor del que me habla, en referència a Camps, que la va col·locar en el seu cercle de poder, o en el següent en ser esquitxat, Fabra ( Alberto), temps, ha tingut.

Perquè posar un AVE a les vies de les rodalies, mercaderies, regionals, mitja distància… doncs, xica, tampoc és per a tant. Així sí, si la via està saturadíssima i ara cada dia que intentes agafar un tren de persones normals, una rodalies, estan jugant a la ruleta a vore si hi ha retràs, cancel·lació, avaries, o ja esperes qualsevol cosa, com a que t’abduisquen els extraterrestres i te facen proves amb microxips… posa-li un AVE per eixes vies, les mateixes que han de ser el corredor mediterrani ( el corredor que correrà a la velocitat de quant camina de prisas M Punto Rajoy.

Què és això que el PP diu que és un AVE?;  si és des de Madrid a qualsevol ciutat perifèrica o no, que no es diga Castelló, és una animalà, que se’n du tot els diners dels pressupostos generals de l’Estat, que deixa sense un euro a la resta de trens convencionals, que és car de co…, que sol anar buit, i que te pot costar uns 13,5 milions d’euros cada quilòmetre de fer si és de Madrid a València, o 18 si és a Valladolid. Però compte, que feta la inversió no s’acaba ahí, costa més de mig milió d’euros a l’any mantindré cada quilòmetre, fins i tot eixos que van buits.

 

En el nostre cas, recordeu, simplement van a posar un tren modern d’eixos. Fer AVE tenint trens de velocitat alta potent, era una animalà, un tren caríssim, però que generava negocis obscens als seu amics ( recordeu que este model el va començar el PSOE).

Però bé, posats a apostar per eixe model, i desmantellar tot l’altre, a nosaltres, ens deixen al marge, i no sols a nosaltres els de Castelló, perquè si de València a Castelló en AVE anirem en un succedani xungo, des de Castelló a Barcelona, o el que és el mateix, des de la tercera ciutat de l’Estat i de la Península, (València) fins a la segona de moment de l’Estat però segur de la Península  ( Barcelona) , i per extensió, amb Europa, ni s’ho plantegen… complicat posar un tren més, siga AVE o Gallina Blanca o marca blanca en eixa línia saturada, sense tercer fil de m… com ens han posat a entre Castelló i València.

Ho expliquen els companys de  Trens Dignes al Maestrat, “anar de Cs a Vlc amb AVE costa “només” 48 minuts per uns 25 euros, si agafes l’Euromed, 42 minuts i per 19 euros, però si eres dels que no es pot permetre pagar això cada dia, tranquil que tens un Regional en 1 h i per 6 eurets” .  D’ahí, des de València a Madrid, te costa exactament el mateix, per tant, si tot va bé, i no els tradicionals retards, amb l’AVE acurtem la distancia Castelló Madrid 12 minuts, però ens costa de moment 19 euros més. I ara perquè tot està baix promocions d’estreno, espereu-vos a que vinguen els preus normals i ens alçaran a l’aire.

 

Us dic una cosa, a mi anar en AVE fins a Madrid, me costaria 2:36 minuts en teoria, el preu encara no sé, però AVE València Madrid posem una mitjana de 73 euros en turista, suma-li uns 25 euros de Castelló a València, estem rondant els 100 euros. Però per anar fins l’estació de l’AVE, m’he de desplaçar en cotxe des de casa i anar en temps prudencial per aparcar, i embarcar. Per tant, posar-li una mitja horeta per si de cas, i des d’Atocha fins al Senat, una mitja horeta més ja siga en taxi o metro, tres hores i mitja com a mínim… anant en cotxe me costa exactament 4 hores, amb l’avantatge que puc anar i tornar a l’hora que vull, i que tinc on aparcar el cotxe justament al lloc de treball, és a dir, 4 hores des de la porta de ma casa al lloc de treball, si no pare durant el trajecte.  Uns 450 kilòmetres, un consum mitjà de 5,4 litres per cada 100 segons marca el cotxe, 24,3 litres, per 1,20 cada litre de dièsel, molt menys de 30 euros… i si això li sumem que mai vaig a soles en eixe cotxe.., doncs, feu comparacions. ( Segurament alguna xifra no és exacta, però poc se’n va, que no sóc molt de números).

 

Compte!, que no defense el transport privat ni molt menys, sols demostre el mal comunicats que estem i les poques opcions que tenim.

 

Què nassos ve a inaugurar M Punto Rajoy?, ara sí, colzades de càrrecs i carreguets del PP no faltaran, i també dels seus amics del PSOE , en fer-se la foto.

El dit, per acaçar-los a taronjades si no fórem com som.

Carles Mulet

portaveu de Compromís al Senat
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.