Rebutjada la baixada d’impostos

El-Pleno-municipal-insta-a-Francisco-Camps-a-renunciar-como-miembro-del-Consejo-Jurídico-Consultivo.-Pleno.Abans de la moció sobre finançament autonòmic s’ha debatut, i finalment rebutjat, una altra, també presentada per Eusebio Monzó, en la qual, a més d’instar el Govern d’Espanya a «no aplicar cap figura impositiva nova», i al de la Comunitat Valenciana a «eliminar l’Impost de Successions i Donacions i l’Impost sobre el Patrimoni, es proposava que l’Ajuntament modifique les ordenances fiscals amb l’objectiu de reduir l’Impost de Béns Immobles (IBI) i l’impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

Per a l’IBI, el portaveu del Grup Popular proposava aplicar una rebaixa del 3% en el tipus de gravamen actualment aplicable a tots els immobles de naturalesa urbana, amb una bonificació del 60% per a les famílies nombroses. Quant a l’Impost sobre el Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, proposava «que es rebaixe el tipus de gravamen, passant del 29’75% actual al 25% «i s’establisca una bonificació del 95% per als caos d’herències».

Esta moció, recolzada per Ciutadans, ha sigut rebutjada amb els vots dels regidors i regidores del Govern de la Nau, en nom del qual ha intervingut el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, qui ha criticat «la ideologia neocon que els fa coincidir al 100% en esta petició de baixada d’impostos». Ha afegit que «la moció parteix del canvi de govern, perquè fa mes i mig no l’hagueren presentat, i part de falsedats com aquella segons la qual assistim a un progressiu augment de la pressió fiscal».

També ha recordat que el tipus diferenciat de l’IBI «afecta a 4.000 rebuts sobre un total de 600.000», que «s’ha incrementat l’impost de vehicles de tracció mecànica als cotxes d’alta gamma i s’ha reduït als híbrids, elèctrics o menys contaminants. Hem reequilibrat, no hem pujat, i és el que anem a seguir fent. Les baixades lineals són profundament injustes. No va a haver-hi ni alternativa, anem a votar que no». Igualment ha reivindicat la labor realitzada «perquè no s’escape ningú de complir les seues obligacions».

Tant Eusebio Monzó com Fernando Giner han insistit en la baixada d’impostos. «Proposem retornar als ciutadans part del que han pagat», ha afirmat el primer, mentre que el portaveu de Ciutadans ha dit que «sempre anem en la línia de donar suport a les baixades d’impostos en altres comunitats com Múrcia i Andalusia, on Ciutadans té vot decisiu». Giner, no obstant açò, ha lloat el treball del Govern de la Nau en el refinançament del deute, «que permet que es puga retornar als ciutadans i que les famílies puguen disposar de més diners».

«Nosaltres mantenim nostra la posició. Portarem les ordenances fiscals amb baixades puntuals per a sectors concrets. Mantindrem el recàrrec de l’IBI i anem a recaptar més perquè hi ha més inspecció i més preocupació per evitar el frau fiscal», ha dit finalment Vilar.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.