banner_990x90_EFE (1)

Rus presenta a més de dos-cents alcaldes els plans de la Diputació per a generar ocupació

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va presentar ahir en el MuVIM, davant de més de 200 representants municipals de la província, els Plans provincials d’Inversió i Ocupació dissenyats per al període 2014-2015, que suposen un muntant de 163 milions d’euros i el desenvolupament del qual preveu l’ocupació global d’unes 9.000 persones, entre llocs de treball directes (5.400 persones) i indirectes (3.500 persones aproximadament).

Presentación planes provinciales Inversión y empleo foto_Abulaila (1)

L’acte va comptar també amb la presència del vicepresident i diputat de Cooperació, Juan José Medina, i els diputats Isidro Prieto, Máximo Caturla, Amparo Mora, Carlota Navarro, Remedios Avia, Salvador Enguix, Ernesto Sanjuán, Francisco Tarazona, Miguel Bailach, Rafael Pérez, Cristóbal Grau, Oreto Segura, Bartolomé Nofuentes, Raúl Pardos i Emili Altur.

El president provincial va informar que amb els Plans d’Inversió els municipis de menys de 1.000 habitants rebran uns 150 euros aproximadament per persona, i va apuntar que amb els municipis de més de 20.000 habitants, com ara Sagunt, Gandia, Paterna i Torrent, que no reben subvencions dels Plans Provincials d’Obres i Servicis, es firmaran convenis singulars per la mateixa quantitat que es rep a través dels PPOS.

Presentación planes provinciales Inversión y empleo foto_Abulailaretocada

Alfonso Rus va destacar que els plans són biennals perquè perseguixen «davant de la precarietat i les dificultats que travessen els ajuntaments, agilitzar els tràmits administratius i avançar-se a les demandes dels alcaldes, que al gener ja comptaran amb les ajudes provincials dels dos exercicis en els seus pressupostos per a contractar i fer les obres locals, a fi de donar solució ràpida a les necessitats que tinguen».

«Açò també abaratirà els costos, ja que els consistoris faran les contractacions en un sol termini de dos anys i un sol projecte, la qual cosa també és una altra garantia per a les empreses contractades i els seus treballadors», va apuntar Rus.

La Diputació ha calculat l’impacte en la generació i conservació d’ocupació de les seues inversions en la província per mitjà de l’estimació de l’ocupació necessària per a portar endavant les distintes actuacions incloses en els plans programats.

Presentación planes provinciales Inversión y empleo foto_Abulailaretocada

Ocupació com a base del benestar

«La creació d’ocupació és la base del benestar de les persones, que vegen la llum en la situació actual, per això cal inventar i intentar agilitzar les accions, això és, invertir diners i treballar», va insistir Rus.

Rus, a més, va explicar que els plans dissenyats «són quasi al 100% lineals, és a dir, que arribaran a tots els ajuntaments», amb independència del seu signe polític, «encara que intentem que els pobles més menuts tinguen més, perquè són els que més ho necessiten».

També va recordar que l’esforç inversor de la Diputació «ha requerit el control i la contenció previs de la despesa de la institució i els diputats en totes les seues àrees, amb l’única finalitat de servir al màxim els municipis i els seus veïns, que és el fi de la institució».

Àmplies inversions

Els Plans provincials d’Inversió i Ocupació 2014-2015 destinen el gros del seu pressupost en inversions directes en els municipis (66 milions d’euros), millores i manteniment de les carreteres provincials (77 milions d’euros), i els camins rurals o vies pecuàries de comunicació entre els pobles (12 milions d’euros), encara que també s’ocupen de la conservació del patrimoni arquitectònic i artístic local (6 milions d’euros), el desenvolupament de les aldees i els xicotets nuclis de població (6 milions d’euros), així com de la recuperació de zones paisatgístiques degradades i l’eliminació de riscos geològics a les poblacions (3 milions d’euros).

Un dels plans que més ha incrementat la seua dotació econòmica és el de condicionament de camins rurals, que ha doblegat el seu pressupost cada anualitat fins a un total de 12 milions d’euros i les subvencions del qual es distribuiran segons el barem següent:

  • Municipis de fins a 1.000 habitants, 15.000 euros
  • Municipis de fins a 5.000 habitants, 30.000 euros
  • Municipis de fins a 10.000 habitants, 50.000 euros
  • Municipis de fins a 20.000 habitants, 75.000 euros
  • Municipis de fins a 50.000 habitants, 150.000 euros
  • Municipis de més de 50.000 habitants, 200.000 euros

 

Millora de la comunicació de set-cents mil veïns

 D’altra banda, les inversions en carreteres corresponen a la suma de les últimes dues anualitats de la legislatura actual i els romanents aconseguits per la gestió econòmica de la Diputació. En total, són 70 milions d’euros per a actuacions que milloraran les condicions de comunicació de 700.000 ciutadans de la província, segons les previsions.

VLC Noticias / Redacción. Fotos: Abulaila

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.