Sagunt a Escena presenta ‘Heroidas, mujeres enamoradas’ d’Helios Teatro

El Péndulo | Redacció.- El dilluns 21 i el dimarts 22 Sagunt a Escena presenta, dins de la seua programació de l’Off Romà, l’obra ‘Heroidas, mujeres enamoradas’, que es representarà a la Casa dels Berenguer de la ciutat de Sagunt.

L’espectacle ha estat dirigit per Gemma López i és una antologia de textos d’Ovidi. Les actrius que representen diferents personatges clàssics són Carmen María Avila, com a Penèlope, Ángela Rosales com a Briseida, Rebeca Amez com a Fedra, Cayetana Paso com a Dido, Selva Garcia-Bueno com a Ariadna, Bárbara García com a Hipermestra i Gemma López com a Safo. Cartel de la obra.

Vint-i-una cartes d’amor de dones del mite que tenen com a destinataris els herois que les van trair i abandonar, componen ‘Heroidas’. Hi ha queixes, distància, oblit i un destí canviant. Un amor que preludia el d’altres parelles de la literatura posterior. Constitueixen una mostra excepcional en el món antic d’anàlisi de l’ànima de la dona. Les set cartes són un bon exemple d’aquests amors truncats. Es commemora així el bimil·lenari de la mort d’Ovidi.

Són vint-i-una cartes en què l’absència, l’oblit, la distància, l’abandó o la pèrdua funcionen com a punt de partida per tal que les heroïnes componguen les seues cartes i es lamenten dels seus amors insatisfets per diverses causes. Les heroïnes procedeixen de diferents cicles mítics (els poemes homèrics, la tragèdia grega, els lírics grecs i l’Eneida són les fonts principals), encara que entre elles hi ha un personatge real, el de la poetessa Safo.

Ovidi adapta els personatges femenins a la seua fina sensibilitat emotiva, amb la qual es mou magistralment en el tema de l’amor. Serveix d’exemple el personatge de Penèlope, la qual expressa en la seua carta a Ulisses uns refinats sentiments amorosos que a penes s’esbossen en l’Odissea, on la fidelitat de Penèlope envers Ulisses està més relacionada amb l’honor que amb els sentiments amorosos.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.