S’inicien les obres per a construir un segon depòsit subterrani de cendres al cementeri general

Valencia Noticias | Redacción.- La regidora delegada de Cementeris, Pilar Soriano, ha explicat que l’actuació municipal s’inicia arran de la situació del depòsit per a cendres ja existent al Jardí dels Records del cementeri general: “Continuem treballant en la línia de dignificar els espais per a recordar a qui ja no està amb nosaltres. Per això, davant de la situació del depòsit per a cendres que hi ha al cementeri general, totalment ple, es fa necessària la construcció d’un segon que puga acollir més cendres de difunts”.

Recreación del segundo depósito subterráneo de cenizas en el cementerio general.
image-340173

Les obres han començat en la secció 20 del cementeri general i hi ha previst que estiguen concloses en un termini de quatre mesos. El depòsit subterrani es farà amb formigó armat i en la part central de la parcel·la en superfície tindrà una bústia per a la introducció de les urnes cineràries. També hi haurà espai per a diversos elements ornamentals. En la parcel·la es crearan dos camins d’accés des de les voreres fins a la zona central.

Durant les obres es retirarà la gespa que cobrix ara la parcel·la i s’aprofitarà l’excavació per a remodelar el reg existent. En acabar l’actuació, es reposarà la praderia afectada per l’execució de les obres en tota la zona que envoltarà la bústia de depòsit de les urnes cineràries, els elements ornamentals i els camins d’accés.

En total, la intervenció té un pressupost aproximat de 60.000 euros i es preveu que el depòsit subterrani podrà acollir vora 2.000 urnes cineràries.

Esta és la segona actuació important que escomet en l’actualitat la Delegació de Cementeris. Fa tres setmanes, Soriano va anunciar una intervenció al cementeri del Cabanyal per a condicionar la zona de fosses. “En sengles intervencions prioritzem la dignificació d’espais on els veïns i les veïnes de València tenen soterrats els seus familiars. Són espais per al record que volem que estiguen en les millors condicions possibles”, ha dit per acabar Soriano.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.