Una empresa de la Diputació de València fitxa el marit de la consellera valenciana de Sanitat, Carmen Montón

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, critica el nomenament d’Alberto Hernández Campa per ser “poc estètic”

El govern de la Generalitat Valenciana es pot enfrontar al seu primer gran escàndol com a conseqüència d’un nomenament que, almenys, resulta qüestionable atès el pacte de govern que van subscriure el PSPV i Compromís i que dedica un apartat complet per parlar de regeneració democràtica, transparència i ètica pública. I és que la Junta General d’Egevasa(Empresa General Valenciana del Agua SA), dependent de la Diputació de València, ha nomenat com a gerent de l’entitat Alberto Hernández Campa, que resulta ser el marit de la consellera de Salut Pública i Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana, Carmen Montón.

El nomenament ha pillat per sorpresa aquest dimarts a alguns membres del govern valencià, que avui es reunia en ple, i s’ha convertit en el gran protagonista de la roda de premsa que ha protagonitzat la vicepresidenta Mònica Oltra. La també portaveu del govern ha circumscrit aquesta decisió a la junta general de l’empresa pública dependent de la Diputació de València “i dels que allà estan representats”, si bé no s’ha amagat a l’hora de donar la seva opinió sobre aquest nomenament que, segons Oltra, “no s’hauria d’haver produït”.

La vicepresidenta, que ha matisat que parlava a títol individual “perquè aquest assumpte no ha estat tractat en el ple del Consell”, ha assenyalat que el nomenament del marit de la consellera Montón “no és estètic”, per la qual cosa la notícia “no s’hauria d’haver produït tal com s’ha produït”. Oltra ha explicat que els familiars de polítics han de tenir “limitacions en el desenvolupament de les seves carreres professionals” malgrat que “de vegades sigui injust” per qüestions “d’estètica i d’ètica pública”.

Oltra ha recordat que ha expressat en nombroses ocasions que quan un està en política té “determinades limitacions i determinades implicacions familiars amb les quals s’ha de comptar”. “Igual que som honorables pel càrrec, tenim una sèrie de limitacions que limiten òbviament les trajectòries professionals de les nostres famílies”, ha dit.

De la mateixa manera, Oltra, a qui se li ha vist prou molesta per aquesta notícia, ha recalcat que es tracta de limitacions que “injustament de vegades limiten les possibles carreres que puguin seguir les nostres famílies”, però quan “un entra en política a ostentar càrrecs que tan importants com els nostres de conseller, vicepresidents o presidents, sap que compten amb aquestes limitacions”.

Un segon nomenament polèmic

El nomenament del marit de la consellera de Sanitat no és l’únic episodi polèmic que ha viscut la també membre de l’executiva federal del PSOE, Carmen Montón, en els sis mesos que porta com a membre de la Generalitat Valenciana. El passat mes de novembre també va ser criticada principalment pel Partit Popular i per Ciutadans pel nomenament de la gerent de l’Hospital La Fe, càrrec que ostenta l’ exsenadora del PSC Mònica Almiñana.

Aquest nomenament, que va ser entès com un favor polític, és definitiu tot i que l’altra persona que optava a la plaça va presentar unes al·legacions que encara no han estat resoltes. Tota la polèmica va néixer el passat 10 de setembre quan el departament que dirigeix la socialista Carmen Montón va donar per fet que la gerència de l’Hospital La Fe l’ocuparia sí o sí l’exsenadora catalana i per tant va incloure el nom de Mònica Almiñana en el llistat de nous directius d’hospitals.

Cinc dies després, però, va haver de convocar una oposició perquè la senadora catalana no ostentava una plaça pública en el sistema de salut pública valencià. Malgrat l’engegada d’aquest procediment i que una altra persona va optar a la plaça, la gerència de La Fe va acabar sent per a Almiñana, tal com tenia previst la consellera Montón des d’un primer moment.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.