Una mascletà especial en suport de la candidatura de les Falles com a Patrinomi de la Humanitat

Valencia Noticias | Redacción.- El calendari de mascletaes d’enguany s’avança un dia, amb una convocatòria pensada especialment per a donar suport a la candidatura de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. El regidor de Festes i Cultura Popular, Pere Fuset, ha presentat hui esta iniciativa que impulsen les empreses Amstel i la pirotècnia Vicente Caballer.

Tal com han manifestat els promotors de la idea, el que es pretén és “fer soroll”, un dels elements més característics de les festes de Falles: un so que arribe fins a la UNESCO, Organisme de Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, que és el que té les competències per a declarar les Falles Patrimoni de la Humanitat.

El regidor Fuset ha presentat hui la mascletà del dia 29, acompanyat de la fallera major, Alicia Moreno, en un acte en què han intervingut també la directora de marca i el director de relacions institucionals d’Amstel, Elena Morales i Pablo Mazo, respectivament; i Vicente Caballer fill.

La mascletà es dispararà a les 14.00 hores de dilluns que ve, dia 29, un dia abans del calendari oficial de mascletaes falleres.
image-329202

La mascletà es dispararà a les 14.00 hores de dilluns que ve, dia 29, un dia abans del calendari oficial de mascletaes falleres que, com és habitual, estan programades per als dies 1 al 19 de març.

“Fer pinya i fer soroll”

El regidor Fuset ha qualificat esta iniciativa de “molt bona notícia”, i ha animat valencians i visitants a “fer pinya” al voltant d’este projecte comú, “i en este cas, a més de fer pinya”, ha afegit, “cal fer soroll”. L’edil ha agraït la implicació amb les Falles tant d’Amstel com de Vicente Caballer i ha destacat la seua “creativitat sempre en favor de la festa”.

Vicente Caballer fill ha explicat les característiques d’esta mascletà “especial” que, inclús mantenint els aspectes representatius d’esta manifestació pirotècnica típicament valenciana, inclourà una espècie de preàmbul sonor “per a mostrar al món i a la UNESCO quins són els sentiments i la passió que generen les Falles i com és una mascletà”. Per a això, Caballer ha explicat que s’inclourà una sèrie d’efectes pirotècnics de so i color per a representar i “contar per mitjà de la pólvora per què les Falles han de ser declarades Patrimoni Cultural Immaterial Universal”.

L’espectacle pirotècnic inclou més de 100.000 detonacions i noves tècniques en pólvora, i estarà controlada de manera digital en la seua totalitat. Tal com ha explicat Elena Morales, directora de marca d’Amstel, l’empresa obrirà una campanya en les xarxes socials per a demanar suports a la candidatura de València, amb el hashtag #HagamosRuido i, així mateix, posarà en funcionament una SorollStore, una botiga també per a rebre i canalitzar estos suports, com també per a la difusió d’elements de màrqueting amb el lema “Jo també done suport a les Falles de València” (camisetes, clauer, xapes i adhesius). A més, l’espectacle pirotècnic podrà veure’s en tot el planeta a través de reproducció en temps real en el perfil d’Amstel en Twitter.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.