Una ‘patrulla infantil de la mobilitat’ pren el carrer per conscienciar sobre els comportaments incívics

0919 Mobilitat Escoles (1)Mobilitat Sostenible, en col·laboració amb Educació i la Policia Local, desenvolupa per primera vegada l’activitat per fer reflexionar els xiquets i les xiquetes. 

En el marc de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, el professorat de diversos centres educatius i la Policia Local, ha desenvolupat una activitat amb l’objectiu de fer reflexionar els més menuts i les més menudes sobre la seua mobilitat en la ciutat.

La “Patrulla Infantil de la Mobilitat” ha pres el carrer per a sorpresa de veïns i veïnes, que s’han trobat sancions simbòliques per comportaments que els particulars agents han considerat poc cívics. Els responsables de fer-los vore que hi ha comportaments més aconsellables han sigut els alumnes i les alumnes de 5é i 6é de Primària de col·legis com ara el Chiner de Villarroya, al Cabanyal, o el CEIP Comunitat Valenciana, en Campanar, qui han passejat pels barris, acompanyats per professorat i Policia Local i han ‘denunciat’ les conductes incíviques i insolidàries i aquelles que fiquen en perill la integritat de les persones.

 

Estos centres educatius no han sigut els únics que han posat en marxa l’activitat pràctica ideada pel pedagog italià Francesco Tonucci en el seu projecte ‘La Ciutat dels Xiquets’. Hi ha diversos col·legis que la posaran en pràctica en els pròxims dies amb la finalitat de desenvolupar una activitat que convida els xiquets i les xiquetes a reflexionar sobre la seguretat i la mobilitat en el seu entorn urbà.

 

Tonucci defensa la necessitat d’un disseny urbà i de mobilitat sense excloure la gent més jove, donat que considera que han de recuperar l’espai que els darrers anys han perdut a favor dels vehicles a motor.

 

“És molt important que els nostres xiquets i xiquetes reflexionen sobre com ens hem de moure per la ciutat i sobre quins comportaments redunden en benefici de totes i tots i quines accions ho dificulten”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.