UPV demana coherència i que el mateix canvi que propugna Puig

UPV demana coherència i que el mateix canvi que propugna Puig com a president de la Generalitat ho impulse a Madrid defensant un gran pacte de progrés i d’esquerres per a un nou Govern
in Actualitat, Portada, València 31 desembre 2015
IMG_9097-r-620x330
image-293186

Sanz: “El discurs del president està carregat de bones intencions però falta per concretar el com de molts dels seus principis”

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha valorat com a positiu que el president de la Generalitat en el seu discurs d’ahir de cap d’any fera especial referència a les 11 dones assassinades per la violència masclista al País Valencià en 2015, o que recordara les prioritats que va formular en el seu discurs d’investidura citant a les persones dependents, les que estan en atur o que recorde a les víctimes de l’accident de metre per a ressaltar les prioritats de les polítiques del Consell. No obstant açò, “encara que ha parlat molt del maltractament a les persones, del malament que està la nostra economia i de la necessitat d’un nou model productiu, el problema és que no diu gens sobre com pensa fer-ho. Hem vist un discurs carregat de bones intencions, però en el qual falta concretar el com”, ha afirmat Sanz.
Per a la dirigent de la formació d’esquerres, “el passat està condicionant tota la política del Consell en el present, però no es pot superar sobre la base de declaracions de principis. Encara falta per concretar moltes de les declaracions formulades en el Pacte de Botànic i absències tan importants com la protecció a la nostra maltractada cultura”, ha assegurat, qui ha afegit que EUPV espera que el discurs de 2016 siga transmès ja per la nova RTVV.
Quan respecta al problema del finançament, Marga Sanz ha destacat el fet que se seguisca insistint des del Consell i es remarque la necessitat d’unitat per a fer-li front. “Però el canvi de model productiu o l’ajuda a les empreses, treballadors o autònoms que cita Ximo Puig necessita de mesures o instruments fonamentals que van més enllà del finançament i que no concreta. Més recursos sense reforma fiscal? Accés al crèdit de les xicotetes i mitjanes empreses sense banca pública?”, s’ha preguntat la coordinadora.
És important per a la formació d’esquerres que el President haja reconegut la necessitat d’un canvi constitucional per a resoldre els drets dels pobles i de les persones. “El que és incoherent és que diga totes aquestes coses i, al mateix temps, en el debat intern del PSOE defense posicions que puguen permetre a la dreta seguir governant. Pactarà el finançament amb aquells que ens han castigat impunement durant anys? Amb qui pensa impulsar el canvi constitucional? Amb el PP?”, són algunes dels dubtes plantejats per Marga Sanz.
Per tot açò, EUPV demana coherència a Ximo Puig i, “igual que ací, com a president de la Generalitat, està impulsat un gir en les polítiques del Consell, treballe pel mateix canvi i un gran acord de progrés i esquerres a Madrid, com a secretari general dels socialistes valencians”, ha conclòs.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.