València albergarà la pròxima trobada de les Jornades sobre Movilitat Sostenible

Valencia Noticias | Redacción.- El regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi ha assistit a Madrid a la segona cita que ha reunit els seus homòlegs de diferents capitals de l’Estat unides en el seu treball per canviar el paradigma de la mobilitat en les ciutats.

La creació i impuls d’un front comú per a reclamar a l’Estat la redirecció de les seues inversions cap a un model de mobilitat més sostenible i la urgent necessitat de reclamar també a l’Estat l’aprovació del Reglament de Circulació de la DGT, pendent des de fa 2 anys, han sigut dos de les principals conclusions aconseguides en les segones Jornades de Mobilitat Sostenible, celebrades a Madrid.

Segons ha explicat Grezzi: “Hem creat una potent plataforma per a promoure canvis en el model de mobilitat de les ciutats de tot l’estat per a impulsar un nou paradigma urbà basat en la sostenibilitat, el transport públic eficient i la intermodalidad”.

El concejal de Movilidad Sostenible de Valencia, Giuseppe Grezzi, asistió en Madrid a la segunda cita de las jornadas.
image-327562

El concejal de Movilidad Sostenible de Valencia, Giuseppe Grezzi, asistió en Madrid a la segunda cita de las jornadas.

La trobada, la primera cita de la qual va tindre lloc a la fi del passat any a Barcelona, i en el qual participen els regidors i tècnics de mobilitat de diferents municipis de l’Estat units per l’impuls comú de la necessitat de canviar el paradigma de mobilitat en les seues respectives ciutats, ha juntat en esta segona trobada representants d’Oviedo, Saragossa, Barcelona, Badalona, Cadis, Santiago de Compostel·la, Pamplona, la Corunya, Madrid i València.

A partir d’ara, un dels objectius primordials d’esta iniciativa municipalista serà crear una estructura estable de coordinació i treball de les diferents regidories de Mobilitat Sostenible; una estructura que, tant a nivell polític com a nivell tècnic, està oberta a la incorporació de nous municipis. Això sí, sempre que “compartisquen l’objectiu comú de canviar la mobilitat actual, basada en un excés d’ús de vehicles privats, cap a una mobilitat més sostenible, d’acord amb els principis signats a París per a frenar el canvi climàtic, millora de la qualitat de l’aire amb la creació i engegada de Protocols contra la Contaminació, aposta pel transport públic i foment de transports menys contaminants”.

Els regidors i tècnics presents han manifestat, a més, la necessitat de compartir experiències de gestió concretes. Per a açò s’han creat diversos grups de treball i creat un document, ‘Per la mobilitat sostenible’, en el qual es concreten els objectius i conclusions de la jornada.

Del cap i casal, que albergarà la següent cita d’estes jornades de treball, ha assistit el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, al costat del gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia Alemany. Tots dos han participat en alguns dels diferents grups de treball, i han abordat assumptes tan dispars com les Ordenances de Circulació —que València modificarà en els pròxims mesos mitjançant un procés participatiu—, el finançament al Transport Públic, els Pactes per la Mobilitat, Transport Col·lectiu, Qualitat de l’Aire o Disseny Urbà.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.