València anuncia la plantació de més de mil dos-cents arbres en els carrers de la ciutat

València Notícies | Redacció.- Pilar Soriano, regidora de Medi Ambient, ha anunciat hui en la Comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament de València que la seua regidoria haurà plantat 1.235 arbres a finals de la campanya de tardor-hivern a la ciutat, dels quals ja se n’han plantat 502 a hores d’ara.

La regidora Soriano, ha dit que es tracta d’una “autèntica aposta del Govern de la Nau per repoblar d’arbres València” i ha recordat “la gran quantitat d’escocells buits que ens va deixar per tot arreu de la ciutat el govern del Partit Popular i que ara estem tornant a dotar de vida”.Plantación de árboles.

Les varietats d’arbrat que s’han plantat fins ara són de les espècies moreres fruitless, Trachycarpus, Chamaerops, palmeres W. robusta i palmeres datileres. Sobre les palmeres, Soriano ha informat que “estem augmentant el nombre de plantacions respecte a l’anterior legislatura del PP, ja que estem reposant palmeres que ja feia més de 8 anys que estaven sense reposar”.

Respecte a les varietats que està previst plantar en les pròximes dates la regidora Soriano ha informat que es tracta d’arbres com Morus alba fruitless, Tabebuia crhysantha, Cupressus sempervirens, Fraxinus ornus, Thylia hibrida argentea, Pyrus calleryana.

Pel que fa a les localitzacions en són diverses i repartides per tota la ciutat, i a tall d’exemple Soriano ha informat que en punts com les drassanes de la Marina de València es plantaran 94 arbres nous; al camí del Cabanyal, 53 arbres; al carrer de Salamanca, 23 arbres, o al carrer de Sant Llàtzer, 13 arbres.

El Parc Central va a banda

Soriano ha explicat que el total d’arbres que està previst que es planten els pròxims mesos al Parc Central de la ciutat, 1.000 arbres i 85.000 arbustos i herbàcies, que actualment creixen i s’aclimaten als vivers municipals situats a l’Albufera, s’han de comptabilitzar a banda.

“Si també tenim en compte els arbres del Parc Central, estem parlant de l’entrada de 2.300 nous arbres i palmeres a la ciutat, una aposta per fer de València una ciutat verda i que aposta per la diversitat mediambiental”, ha dit Soriano.

“Nula gestió de l’arbrat de la ciutat dels governs del PP”

Finalment, Soriano ha explicat que els tècnics municipals han recomanat “per motius estrictament de seguretat per a la ciutadania” la substitució de 3 arbres al carrer del Marqués de Sotelo, ja que n’hi ha un sec i dos amb putrefaccions en el tronc i les branques principals.

Soriano ha destacat “la pèssima gestió de l’arbrat a la ciutat de València per part del Partit Popular, que va deixar sense cuidar els arbres de València i els va convertir en un perill per a la ciutadania pel risc de caiguda; una situació que, sens dubte, estem solucionant de forma eficient i diligent, seguint sempre els criteris dels tècnics municipals i garantint la seguretat als veïns i veïnes”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.