València demanarà un finançament just per l’EMT per llei

València Noticies | Redacció.- Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible, ha anunciat que l’Ajuntament de València està promovent, conjuntament amb altres ciutats de l’Estat, una iniciativa per a aconseguir una llei estatal de finançament del transport públic. En la iniciativa participen també Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Cadis i la Corunya, entre d’altres.

Grezzi ha destacat que “és fonamental que s’establisquen uns criteris objectius en base a la població de les ciutats i de les seues àrees metropolitanes per a establir el finançament necessari per part del Govern central al transport metropolità de les grans urbs, ja que fins ara respon a criteris discrecionals basats en el favoritisme cap a uns territoris en concret”.

Giuseppe Grezzi.
image-413798

Cal recordar que des de l’any 2002 l’Ajuntament de València no rep cap ajuda per al transport metropolità i mentrestant ciutats com Madrid i Barcelona han rebut 2.000 milions d’euros per als seus servicis públics.

Grezzi ha destacat que l’Estat espanyol és l’únic país gran d’Europa que no compta amb una llei estatal de finançament de transport públic i que “l’Ajuntament de València n’exigirà una, tenint en compte la importància de tindre un bon sistema de transport. Una EMT –i, en general, un transport públic metropolità– ben finançada significa una mobilitat urbana més eficient i un major i millor desenvolupament econòmic en la ciutat”.

“Però no sols això, perquè el transport públic és garant de l’equitat social, ja que és l’únic mitjà que garantix el dret a desplaçar-se lliurement i en igualtat de condicions, independentment de les circumstàncies de la persona usuària” ha assegurat Grezzi.

Així, l’Ajuntament de València signarà al setembre “la carta per a una Administració central que aposte pel transport urbà”. “Des de València considerem urgent iniciar la redacció i tramitació d’una llei de finançament de transport públic, que incloga la participació de tots els nivells de govern en coherència amb les recomanacions de la Unió Europea” ha conclòs Grezzi.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.