València dóna suport al poble sahrauí amb una visita als campaments de refugiats

Neus-Fabregas-Participacion-Valencia-Comu_EDIIMA20170915_0695_19València està agermanada amb Wilaya Auserd des del novembre passat

Dins de la iniciativa de FETESA, entitat que desenvolupa el Festival de Teatre Escolar en el Sàhara i a València, la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, viatja als campaments de refugiats sahrauís en territori d’Algèria. La visita, que durarà fins al pròxim 6 d’abril, s’emmarca dins d’esta iniciativa teatral, en la qual a través del teatre com a eina educativa i realitzat per escolars es pretén generar un vincle entre la infància valenciana i la sahrauí.

 

Durant el passat mes de febrer, diferents escoles i instituts de València han realitzat la primera part d’esta iniciativa conjunta, que ara replicaran els escolars sahrauís. “El teatre és el llenguatge utilitzat per a connectar els anhels i interessos d’escolars que viuen a milers de quilòmetres”, ha dit la regidora. Com a gest simbòlic, cada grup valencià ha lliurat un objecte significatiu que viatjarà en una maleta que portarà la regidora de Migració i Cooperació durant el seu viatge. “A través d’esta iniciativa, se busca que la infància prenga més consciència respecte a les desigualtats nord-sud i als efectes en la població civil de tractats internacionals que no es compleixen”, ha destacat Fábregas.

 

En el mateix viatge la regidora de Cooperació i Migració portarà les cartes escrites per les famílies del programa ‘Vacances en pau’, promogut per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV). En este programa famílies valencianes acullen a menors sahrauís durant les vacances perquè tinguen possibilitat de conèixer el nostre país. Neus Fábregas visitarà el camp de Dajla i els col·legis on la FASPS-PV duu a terme el projecte de ‘Vacances en pau’.

 

En l’agenda del viatge estan previstes reunions amb les màximes autoritats i visites als Ministeris d’Educació, Cooperació i Cultura, així com reunions amb els directors d’educació de Smara i Bohador, assentaments on té lloc la part sahrauí del festival de teatre FETESA.

 

A més, la regidora portarà una carta signada per l’alcalde Joan Ribó per a les autoritats locals, on Ribó expressa que “som ciutats germanes i volem seguir treballant al costat de vosaltres per a seguir mantenint vincles de solidaritat, pau i benestar entre els nostres pobles i continuar reconeixent el vostre legítim dret a la lliure determinació del vostre poble”.

 

En el Ple del febrer passat, l’Ajuntament va aprovar una moció de solidaritat amb el poble sahrauí que reconeixia al legítim govern de la RASD i al Frente Polisario, així com el suport de València al poble sahrauí en la seua “justa lluita pel seu dret a la lliure determinació i a la independència”, tal com estableix la Carta de les Nacions Unides i en la seua Resolució 1514 de 14 de desembre de 1960.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.