València invitada a integrar-se en la xarxa internacional ‘Cities for Cyclists’

València Notícies | Redacció.- La ciutat de València ha rebut una invitació formal hui a Brussel·les per entrar a formar part de la ‘Cities for cyclists’, una plataforma internacional que té per propòsit establir una xarxa mundial de ciutats que treballen activament per promoure l’ús de la bicicleta en zones urbanes i fomentar l’intercanvi de coneixements entre estes urbs.

El director de la Federació Europea de Ciclistes, Ádám Bodor, ha dit este matí que “el treball que València està realitzant per promoure la mobilitat ciclista amb infraestructures de qualitat, és una inspiració per a moltes ciutats del seu entorn i de la resta d’Europa. València és la nova historia d’èxit en la implementació de polítiques ciclistes a Espanya”, ha assegurat.

Ser membre de la xarxa internacional Cities for cyclists’ (molt arrelada al continent europeu) tindria diversos beneficis per a la nostra ciutat. Per començar, València podria disposar d’un assessorament professional pel que fa a les convocatòries europees de projectes finançats per la Unió Europea, aspecte que ofereix un ampli camp de possibilitats per a la ciutat.El concejal Giuseppe Grezzi, ha recogido en Bruselas el premio de la Comisión Europea a la Semana de la Movilidad de València.

A més, ser membre de ‘Cities for cyclists’ dóna accés immediat a totes les publicacions i estudis que es fan sobre l’impacte de la bici en les ciutats, a la participació en esdeveniments i conferències, i  l’opció d’acollir congressos i reunions al voltant d’este sistema de transport no contaminant en la ciutat València, aspecte que pot potenciar l’economia local.

D’altra banda, també permetria a València participar en ‘Velocity’, el congrés mundial de la bici que es celebra en juny a Holanda (Països Baixos). Per tot això, la nostra ciutat està valorant seriosament la invitació de sumar-se i així poder beneficiar-se de tots els avantatges que això comporta.

Premi Europeu a la regidoria de Mobilitat Sostenible

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha arreplegat el reconeixement que fa la Comissió Europea a les autoritats locals que han fet importants esforços en la promoció de la mobilitat urbana sostenible i que ho demostraren en l’European Mobility Week, que es va celebrar del 16 al 22 de setembre de 2016.

Grezzi ha dit en Brussel·les que “València està molt orgullosa d’este reconeixement públic d’Europa que premia els avanços cap a una millor i més sostenible mobilitat. És una gran noticia per a la nostra ciutat. El reconeixement és per a tot el personal tècnic de la regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament i, en definitiva, per a tota la ciutat”.

Este premi se suma al que ha atorgat a la regidoria el Ministeri de Medi Ambient en el marc de la Setmana Espanyola de la Mobilitat. El jurat va concedir una distinció a la capital del Túria per les mesures adoptades per calmar el trànsit i promoure la conversió en zones de vianants del centre de la ciutat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.