València se suma a la celebració del dia mundial dels drets de les persones consumidores

0312 Dia mundial ComsumidorsLa regidora de Sanitat, Maite Girau, ha visitat hui la taula informativa ubicada en el mercat d’Algirós

València se suma a la celebració del Dia Mundial dels Drets de les persones consumidors, que se celebra el pròxim 15 de març. L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública, i en col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, ha posat en marxa una campanya d’activitats en el marc d’esta commemoració internacional.

La campanya es desenvolupa davall el lema “Consum responsable: compra original i conscient”. Les activitats van començar el passat dia 6 amb taules informatives en els mercats municipals de Natzaret i Castella, i hui ha sigut el torn del mercat d’Algirós, que ha comptat amb la visita de la regidora de Sanitat i Salut Pública, Maite Girau.

 

“Consumir productes lícits, etiquetats, suposa millorar el criteri d’elecció, evitar riscos per a la seguretat i salut de les persones, augmenta els recursos públics i ajuda a protegir el Medi Ambient. Al contrari, consumir productes no subjectes a la normatives de consum pot perjudicar la salut i la seguretat, no garantix el dret de reclamació i devolució i a la llarga resulten més cars.” ha explicat Girau.

 

La ciutat de València compta amb la seua pròpia Oficina Municipal d’Informació i Defensa del Consumidor que va ser inaugurada en 1982, i que es va implantar amb l’objectiu de complir allò que preveu l’article 51 de la Constitució Espanyola, quant a la defensa, informació i educació dels usuaris.

 

Des de llavors, esta entitat s’ocupa d’informar sobre els drets dels usuaris, així com de la seua regulació legal i les vies per a exercir-los. Entre altres funcions, també s’encarrega de rebre i gestionar les reclamacions que es presenten sobre adquisició de productes o prestació de servicis, i de controlar el mercat per mitjà d’inspeccions i sancions en cas d’incompliment de l’Ordenança Reguladora dels Servicis de Consum de l’Ajuntament de la ciutat.

 

La campanya d’activitats programada per a enguany per part del consistori, també compta amb el suport d’entitats col·laboradores amb implantació en la ciutat de València, com l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU), la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCCV), l’Associació Valenciana d’Ames de Casa i Consumidors (TYRIUS), Consumidors en Acció (FACUA) i la Unió Associació de la Dona de la Comunitat Valenciana (UNAE).

 

El Dia Mundial dels drets dels Consumidors va començar a commemorar-se l’any 1983 quan l’ONU va triar esta data, 15 de març, com a reflex del moviment global pensat per a unir esforços i aconseguir que els drets dels consumidors siguen una realitat en qualsevol part del món.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.