València torna a tindre una estació de qualitat d’aire en el centre de la ciutat, dissenyada per “JULIETA XLS”

1008 Estació mesurament2
València torna a tindre una estació de qualitat d’aire en el centre de la ciutat, dissenyada per “JULIETA XLS”

 

La Generalitat, a instàncies de la Regidoria de Medi Ambient, procedirà a la instal·lació d’una nova estació de control mediambiental a la plaça de l’Ajuntament, que s’instal·larà el pròxim dimecres dia 10, el que permetrà tindre un diagnòstic més precís i proper de la qualitat d’aire que respira el veïnat.

 

Així, la xarxa actual de vigilància de la qualitat de l’aire de la ciutat de València serà reforçada amb la instal·lació imminent d’un nou punt de mesura dins d’una àrea considerada clau en la ciutat per l’alt nivell de trànsit que registra.

 

La nova cabina mesurarà i donarà informació sobre tots els elements contaminants que afecten les persones, té unes dimensions d’1,2 x 1,6 x 2,60 metres, a fi de poder-la integrar urbanísticament en l’entorn, ubicació que satisfà els requisits de macro i microimplantació establerts per la legislació atmosfèrica vigent.

 

«Davant la política perpetrada pel Partit Popular, durant anys, d’amagar les dades de contaminació atmosfèrica a través de la ubicació ineficient i tramposa de les estacions mesuradores del NO2, nosaltres apostem per un aire net i per monitoritzar i controlar de forma veraç i realista la contaminació atmosfèrica, ja que és un dels factors condicionants de la salut de les persones que viuen a les ciutats i es considera el principal risc ambiental per a la salut a nivell mundial. Per això és important esta acció de govern, ja que amb dades més veraces podrem preservar la salut de la ciutadania i millorar la qualitat de l’aire de València», ha dit la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano.

 

D’altra banda, ha calgut un dictamen favorable de la Comissió Tècnica de Patrimoni Municipal per a la instal·lació de la cabina automàtica en este punt de la ciutat i s’ha hagut d’aprovar, per la mateixa Comissió, la proposta de grafisme feta per l’artista de reconegut prestigi Julieta XLS.

 

Després de la instal·lació el dia 10 d’octubre, caldrà instal·lar-hi els  corresponents analitzadors i realitzats els ajustos i comprovacions de bon funcionament i veracitat de les dades, de forma que l’estació estarà a ple funcionament a finals de mes. L’estació s’integrarà a la Xarxa de Vigilància i podrà ser consultada com la resta d’estacions al web municipal.

 

«València comptava amb 16 estacions que mesuraven la qualitat de l’aire de la ciutat, però l’any 2005 el govern del Partit Popular reordenar completament esta xarxa per calibrar el nivell de pol·lució, va eliminar 10 dels 16 punts de registre i va reubicar la resta en zones amb poca afecció del trànsit rodat. Els grups ecologistes van denunciar aquella maniobra que, 13 anys després, comença a revertir-se després que la sensibilitat el Govern municipal actual haja canviat totalment en estos temes», ha conclòs Soriano.

 

ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE 2018/2019 PERMETRAN AVANÇAR EN ESTA ESTRATÈGIA

 

En el districte de l’Olivereta s’ha aprovat la proposta d’establir un punt de mesura de la contaminació atmosfèrica i sonora a la cruïlla de l’Avinguda del Cid amb l’Avinguda Tres Creus. Segons indica la proposta, cada un dels mesuradors anirà acompanyat de dos panells digitals informatius (similars en format als que actualment indiquen l’hora i la temperatura).

 

Els panells estaran situats a la illeta que hi ha al carrer Nou d’Octubre al costat de la parada de metro i en l’altra illeta que hi ha al costat de l’Hospital Provincial. Els panells portaran incorporada una taula amb els valors recomanats de cada un dels contaminants i una escala de colors amb indicadors lluminosos que faça comprensibles les dades. Totes les dades recollides seran facilitades a la ciutadania que ho sol·licite en un format senzill i editable.

 

Soriano s’ha mostrat «molt satisfeta per l’aprovació d’esta sèrie de projectes, que significa que tenim una ciutadania activa i que vol avançar cap a la conscienciació social en temes mediambientals».
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.