Ximo Puig: “La prioritat d’aquest govern són les persones que més han patit la crisi”

El president de la Generalitat Valenciana defensa “l’honradesa” dels valencians en el seu discurs de Cap d’Any i la necessitat d’un nou finançament

En el seu primer Nadal com a inquilí del Palau de la Generalitat, el president valencià, Ximo Puig, s’ha estrenat aquest dimecres pronunciat un discurs de Cap d’Any en el qual ha aprofitat per repassar algunes de les línies mestres del seu govern i explicar alguns dels reptes de futur als quals s’enfronta el País Valencià. En un discurs enregistrat el passat dilluns al pati gòtic del Palau i emès a les 21:00 hores per la web de la Generalitat i diaris i televisions privades –com ve passant des del tancament de Canal 9 el novembre de 2013–, el president també s’ha referit a la situació política que viu Espanya i també Catalunya.

Ximo Puig ha volgut dedicar les seves primeres paraules a agrair la confiança dels valencians en les passades eleccions del 24 de maig, el resultat de les quals li ha permès tenir “l’honor de treballar per al poble valencià” i “alçar-se cada dia amb la responsabilitat de dirigir el govern de la Generalitat”. Una administració que, segons Puig, té l’obligació de liderar “ un nou temps“. “Un temps de reparació, un temps de reconstrucció i un temps de renaixement”, ha dit el president.

El president de la Generalitat també ha tingut un record a l’inici del seu missatge per a les 11 dones assassinades al País Valencià conseqüència de la violència masclista; una xifra, ha dit Puig, “insuportable” i que fa que “superar la xacra masclista siga una obligació ètica i una exigència política”.

Una exigència política per a un govern que té com a prioritat les persones, ha assenyalat Puig. Així, el president s’ha referit als col·lectius als quals s’han adreçat les polítiques del Consell en els seus primers sis mesos de mandat i que tenen com a protagonistes “les persones que més han patit la crisi, els que no tenen ocupació, els dependents i aquelles famílies que no han rebut les ajudes que mereixen; les xiquetes i els xiquets condemnats a estudiar en barracons i les seues famílies que no podien pagar els llibres de text o els pensionistes que deixaven els tractaments per no poder pagar els medicaments”.

Ximo-Puig-personesson-GENERALITAT-VALENCIANA_ARAIMA20151230_0178_57
image-292648

Puig, qui també s’ha referit a la necessitat “d’activar tots els sectors econòmics” per tornar a crear ocupació, ha posat l’accent en el seu intent de retornar-li a la Generalitat l’honorabilitat perduda durant els darrers anys pels casos de corrupció que han esquitxat l’administració. En aquest sentit, el cap del Consell ha dit que “lluitarà” amb totes les seves forces “per impedir que ningú s’aprofite d’allò que és de tots” i fent de la transparència“l’antídot de la corrupció”, alhora que ha reivindicat el País Valencià com una “terra de gent honrada”.

El futur depèn del finançament

Tal com era d’esperar, Ximo Puig ha dedicat una part del seu discurs a explicar la necessitat d’aconseguir un finançament autonòmic “equitatiu” als cinc milions de valencians. El president valencià ha demanat “unitat” per reclamar un “finançament just” que no posi en entredit els serveis públics. I és que, segons ha dit Puig, “ l’educació, la sanitat i els serveis socials” depenen d’aconseguir fer realitat aquesta reivindicació. “Ningú mai ens ha regalat res, ni ningú ens ho regalarà. La nostra única eixida és la unitat i la persistència per aconseguir un temps de renaixement”, ha assegurat el president.

Deu dies després de les eleccions espanyoles, Puig no ha desaprofitat l’ocasió per referir-se a l’escenari polític actual. Així, el president ha dit que “en estos moments d’incertesa la Comunitat Valenciana actuarà sempre amb lleialtat i fermesa. Impulsant el canvi i l’estabilitat a Espanya”. Un canvi que el president de la Generalitat vol que es vegi reflectit en una reforma de la Constitució que blindi la “igualtat entre tots els ciutadans del nostre país, visquen on visquen”. A més, tot i que sense citar Catalunya, Ximo Puig ha apostat per “reformar la constitució com el millor camí per defensar els seus principis” i donar resposta a una necessitat com és el “reconeixement de la diversitat”.

Ximo-Puig-valencians-GENERALITAT-VALENCIANA_ARAIMA20151230_0185_57
image-292649

Esperant Canal 9

El discurs ha acabat amb el president assegurant que durant 2016 “els valencians escriurem la nostra pròpia història” i animant els seus conciutadans a seguir “escrivint el relat col·lectiu i personal del nostre present i del nostre futur”, amb la “certesa que estem construint una societat millor”. El vídeo acaba amb unes paraules de Puig desitjant “bon any i bona sort”, i amb la promesa escrita que el pròxim any el discurs de Cap d’Any del president també es podrà veure en Canal 9.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.