El 92% dels centres escolars de Castelló han optat per un model plurilingüe superior al que tenien

El regidor de Normalització, Ignasi Garcia, ha acusat al Partit Popular de crear campanyes contra el model “des de l’odi i la ingnorància”

El 92% dels centres educatius de la ciutat de la província de Castelló han optat per un nivell de plurilingüisme més alt del que tenien automàticament d’inici. Eixa és la xifra que Conselleria d’Educació ha donat sobre el nivell d’elecció que han realitzat els centres de la província dins del pla plurilingüe.
Sobre aquest tema, el regidor de Normalització Lingüística, Ignasi García, ha valorat que aquestes xifres evidencien que “les campanyes en contra del model plurilingüe realitzades pel Partit Popular, en les quals acusaven al conseller Marzà d’exercir xantatge, estaven fetes des de l’odi, des de la ignorància i les ganes de ficar zitzània a tota costa”.
De fet García ha comentat que “el PP l’única cosa que volia era mantenir el model segregador que, a més, no estava avançant gens en la normalització de la nostra llengua”.
L’edil també ha manifestat que “la realitat és que més del 90% dels centres escolars de Castelló han decidit millorar la seua situació respecte al model que ja tenien i han preferit tenir més anglés, més valencià i, així, tenir més capacitat d’aprenentatge i més capacitats en llengües, enfront del sistema de peatges i privilegis que volia mantenir el Partit Popular”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.