Amparo Marco destaca la importància estratègica del port com un dels grans motors de l’economia productiva de Castelló
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el vicealcalde, Enric Nomdedéu, s’han reunit aquest matí amb el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.
Francisco Toledo ha explicat que la seua primera visita com a president de l’Autoritat Portuària ha sigut a l’Ajuntament de Castelló i ha destacat que és un gest important “perquè anuncia un nou temps de relació entre el Port i la ciutat, perquè el Port no ha de ser un ens aïllat, ha de ser part de la ciutat”. “El nou govern local ha canviat la forma de gestionar la nostra ciutat, responent a les necessitats més immediates de la ciutadania malgrat les restriccions pressupostàries, i dins d’aquesta nova forma de governar volem obrir un nou temps en la relació entre l’Ajuntament i el Port per a treballar conjuntament, cercar aquells espais en els quals siguem més eficients i generar economia a Castelló”.
Per la seua banda, Amparo Marco ha agraït públicament a Toledo que aquesta haja sigut la seua primera visita institucional i ha explicat que aquest és només el primer de molts encontres de treball que es van a tenir amb l’objectiu de fer de Castelló una ciutat més competitiva i amb més desenvolupament econòmic i social. “Des del Govern municipal som conscients de la importància estratègica del port com un dels grans motors de l’economia productiva de Castelló i per açò anem a mantenir una agenda de treball permanent amb el port”.
L’alcaldessa ha explicat que un dels temes en els quals ja estan treballant ambdues administracions és la seguretat pública, i en concret, en la creació d’un parc de bombers amb tots els mitjans necessaris. “Al març de 2011, el llavors alcalde de Castelló, Alberto Fabra, va inaugurar el parc de bombers del Grau i va anunciar que la presència d’aquest parc permetria actuar als bombers en qualsevol punt de la ciutat en menys de deu minuts. També va dir que la reguarda comptaria amb un vehicle polisocorro complet, una bomba nodrissa pesada i un vehicle lleuger de coordinació i que el servei seria prestat per sis bombers i fins i tot comptaria amb un vehicle d’altura per a incendi industrial”.
“Quatre anys després la realitat és que aqueixos recursos humans i mitjos tècnics no es van arribar a engegar i el servei d’emergències ha funcionat en els últims anys com una simple reguarda amb una sèrie de deficiències que han impedit complir els objectius d’atenció a la ciutadania” ha lamentat Marque. Per açò, ha explicat que l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària van a fer tots els esforços possibles perquè “el Grau compte amb un autèntic parc de bombers que tinga capacitat per a intervenir en el districte marítim, però que també ho faça en el port, on les intervencions dels serveis d’emergència són singulars pel caràcter industrial de les instal·lacions empresarials que allí es concentren”.