València Noticies | Redacció.- El període mitjà de pagament als proveïdors municipals s’ha aconseguit reduir a 15,6 dies, tal com ha donat a conéixer este matí el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar. L’edil ha manifestat la seua satisfacció, atés que esta mitjana se situa “molt per davall dels 30 dies de referència, i encara més lluny dels 60 dies, que són la referència a partir de la qual hi ha penalització”.
Tal com ha explicat el regidor, reduir este període mitjà “és un objectiu molt important per a l’equip de govern actual”, tant pel benefici que suposa per als proveïdors com per a les mateixes arques municipals. En efecte, la reducció dels terminis evita o disminuïx el pagament d’interessos de demora per part del consistori, i el delegat d’Hisenda ha recordat que esta mateixa filosofia de reduir o eliminar el pagament d’interessos de demora ja s’ha aplicat en el cas del deute bancari, en reduir-lo, i també s’aplica al deute comercial de l’Ajuntament.
“I, a més, cal tindre en compte”, ha explicat Vilar, “que les empreses que ens presten servicis tenen tot el dret a cobrar els seus diners com més prompte millor i en condicions”. “I més”, ha afegit, “en el cas de les empreses de grandària xicoteta o mitjana, que no tenen gran capacitat financera i en què, per tant, el període de cobrament ha d’estar ajustat”.
Durant la seua trobada amb els mitjans de comunicació, el regidor ha manifestat la seua “satisfacció” per esta reducció en els terminis de pagament, i ha contestat les preguntes dels periodistes sobre diferents temes d’actualitat. En este context, Vilar s’ha referit al pagament de l’IBI (impost de béns immobles), i ha afirmat que “si alguna gran companyia, amb pes específic i gran capacitat publicitària, creu que pot condicionar la política fiscal d’este ajuntament, està equivocada”.
Vilar ha assegurat que “s’ha acabat el temps en què les grans corporacions marcaven les línies de la gestió”. “Ha començat un altre període per a totes les coses i també per a estes”, ha afegit, “i no ens deixem influir per cap lobby”.
De fet, l’edil ha explicat que ja ha mantingut una trobada amb la Federació d’Hoteleria de València per a atendre la preocupació d’alguns membres que estaven “alarmats” per l’increment dels seus rebuts d’IBI. Però, tal com els va explicar el regidor d’Hisenda, i ha repetit hui davant de la premsa, es tractava d’un error atribuïble a la determinació de l’ús de tals establiments, “segurament per desconeixement del propietari, que va inscriure com a ús hostaler el que en realitat havia de figurar com a ús comercial”. És un error esmenable, ha assegurat Vilar, el qual ha garantit que “cap bar, restaurant, pizzeria o semblant estarà sotmés al diferencial, només els hotels, alguns dels quals corresponen a companyies multinacionals, els comptes de resultat dels quals, m’atrevisc a dir, no es veuran molt afectats per pagar a València el mateix que paguen a Barcelona, Madrid o Saragossa”, ha afirmat.
El regidor ha defensat la política fiscal municipal, i ha reiterat que “únicament volem normalitzar, com en altres temes, coses que no estaven normalitzades en esta casa, i en este cas que la pressió fiscal siga semblant a la de les altres grans ciutats de l’Estat”. “Nosaltres parlem amb tot el món”, ha conclòs el delegat d’Hisenda, “però si alguna gran companyia té temptacions de pressionar, que sàpia que ha entropessat”.