València Noticies | Redacció.- L’Ajuntament de València exigix al Govern d’Espanya que la zona de descans per a les persones que utilitzaran la línia València-Mostaganem, atesa per les companyies Baleària i Trasmediterránea, s’habilite dins del recinte de l’Autoritat Portuària. De la mateixa manera, se sol·licita que València siga inclosa dins de l’operatiu d’infraestructura i logística Operació Pas de l’Estret, establit pel Ministeri de l’Interior. A més, i amb caràcter immediat, eixa zona de descans serà traslladada dins del pàrquing del Port per a millorar i dignificar les condicions d’espera de les entre 1.200 i 1.500 persones que efectuaran cada travessia durant este estiu.
Sandra Gómez, regidora responsable de l’Àrea de Protecció Ciutadana, ha informat de la reunió convocada amb caràcter d’urgència per l’Ajuntament de València i celebrada a primera hora d’este matí sota la presidència de l’alcalde Joan Ribó, en la qual han participat la regidora de Sanitat, Maite Girau, representants de la Delegació de Govern, Autoritat Portuària, Unitat de Policia Nacional adscrita a la Generalitat, Baleària i Trasmediterránea, i on els representants municipals han expressat el seu malestar “perquè no s’estan complint les condicions mínimes de dignitat humana” en l’inici de la prestació del servici d’esta línia marítima amb Algèria.
S’han plantejat també les dificultats en matèria de senyalística que tenen els usuaris d’esta línia per a arribar fins a la zona d’embarcament, i s’ha demanat que se solucionen. Però l’assumpte de més importància ha sigut el debat sobre la ubicació inicial de la zona de descans d’“uns passatgers amb unes necessitats molt específiques, que arriben a València amb prou antelació, molt carregats, i necessiten zones on sentir-se còmodes i segurs durant l’espera”.
Sandra Gómez ha recordat que amb eixe compromís va cedir el sòl del magatzem l’Ajuntament, “perquè pogueren habilitar-se botigues de menjar, zona infantil i zona d’ombra per part de les companyies navilieres, que són les que fan negoci i els que han d’assumir el cost d’eixe negoci amb unes condicions dignes per a les 1.200-1.500 persones que s’embarquen en cada vaixell amb cabuda per a 300 vehicles”.
Com un primer assoliment d’esta reunió convocada amb caràcter d’urgència, s’ha acordat traslladar la zona d’espera, descans i aparcament dins del pàrquing de l’Autoritat Portuària i traure-la de l’emplaçament inicial en “un lloc que, a més, està obert al trànsit de cotxes, autobusos i camions, amb el perill consegüent”, segons ha manifestat Sandra Gómez.
D’altra banda, l’Ajuntament de València exigirà al Govern d’Espanya que “permeta que la zona de descans estiga dins de les instal·lacions del Port”, com és el cas de llocs com Almeria o Algesires, per a poder oferir els millors servicis. Més tard ha puntualitzat que “ens agradaria que es poguera aconseguir ja, i amb zones d’ombra, si pot ser este mateix estiu”. També es reclamarà que, després de la inauguració d’esta línia València-Mostaganem, la nostra ciutat siga inclosa dins del pla d’infraestructura i logística del Ministeri de l’Interior denominat Operació Pas de l’Estret (OPE). “Volem formar part d’eixa OPE i comptar amb tots els servicis, com el de Creu Roja amb una posta sanitària, perquè la zona actual, per descomptat, no és la més adequada”.