València Noticies | Redacció.- El primer tinent d’alcalde i regidor de Formació, Ocupació i Emprenedoria, Joan Calabuig; el president de la Fundació Santa María la Real, José María Pérez, Peridis; el director de Telefónica en la Comunitat de València i Balears, Kim Faura, i el responsable de Programes d’Ocupabilitat en Fundació Telefónica, Luis Miguel Olivas, han visitat hui l’equip de jóvens que integren la III Llançadora d’Ocupació de València, posada en marxa per estes entitats amb el cofinançament del Fons Social Europeu.
La III Llançadora d’Ocupació de València va començar a funcionar el 18 d’abril amb un grup de 25 jóvens desocupats, que participen en el programa amb l’objectiu de conéixer noves ferramentes de busca de treball més coincidents al mercat actual, reforçar les seues habilitats i comptar amb noves oportunitats d’inserció laboral.
Joan Calabuig ha destacat que es tracta d’una “fórmula dinàmica que ajuda els jóvens en la busca activa d’ocupació” i ha ressaltat que 5 de les persones que han passat per la Llançadora ja han trobat treball en distints sectors econòmics, concretament en els de logística, agroalimentació, turisme, finances i reformes.
“Són un grup heterogeni de jóvens amb esperit dinàmic, compromés i solidari”, ha explicat el regidor, qui ha afegit que entre els participants hi ha “alguns que acaben de finalitzar els seus estudis i busquen el seu primer treball, i altres que compten amb experiència laboral en sectors com comunicació audiovisual, neteja, administració, dret, logística, recursos humans, atenció al client, turisme, arquitectura o enginyeria”.
Calabuig ha explicat que ara la labor de tots ells és “convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals i mamprendre una busca de treball més proactiva i coordinada; fer-se visibles i col·laborar en la consecució d’un fi comú, trobar ocupació, ja siga per compte propi o alié”.
En esta línia, el tècnic que gestiona la Llançadora, Sergio Linares, ha explicat que en l’equip hi ha participants amb diversos perfils formatius (cicles formatius mitjans i superiors, estudis universitaris), que procedixen de sectors laborals molt diferents, però tots ells compartixen un mateix objectiu: ajudar-se els uns als altres a trobar treball.
Funcionen com una empresa
Amb l’objectiu que la seua busca siga més organitzada i eficaç, els integrants han elaborat un pla estratègic i s’han distribuït en quatre departaments: persones, comunicació, voluntariat i esdeveniments. Cada u té les seues funcions i tots estan interconnectats, per a aconseguir que tots treballen en equip de manera real i efectiva.
“L’equip se sent orgullós i il·lusionat amb tot el que està fent i aprenent; esta forma de treballar per a trobar treball i la filosofia de la Llançadora d’Ocupació els està reforçant no sols la seua aptitud, sinó també la seua actitud”, ha afirmat Linares.
Primeres insercions
Amb este esquema, hi ha cinc companys que han trobat treball en diversos sectors: logística, agroalimentària, turisme, finances i reformes. Tal com ha destacat Peridis durant la visita, “els primers passos ja estan donats, perquè tenen una actitud i una motivació definida a l’hora de buscar treball. Tenen més confiança i seguretat en si mateixos per a respondre a la nova fase de la Llançadora, que consistirà a visitar les empreses i demostrar que tenen talent, que han entrenat unes habilitats transversals molt vàlides per a desenvolupar la seua comesa”.
Pròxims mesos
Per la seua banda, el responsable dels programes d’ocupabilitat de Fundació Telefónica, Luis Miguel Olivas, ha destacat que les “llançadores d’ocupació són un clar exemple de com els jóvens s’organitzen de forma solidària amb una missió molt clara: aconseguir una oportunitat de futur en el mercat de treball per a tots els integrants”.
“Confiem que esta tercera edició a València registrarà bons resultats durant els pròxims mesos, en què l’equip activarà i reforçarà el seu contacte amb les empreses, reclutadors i responsables de recursos humans”, ha agregat.