València Notícies | Redacció.- La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha anunciat aquest matí a FITUR la posada en marxa de tres nous productes turístics de València Turisme, per dinamitzar i aportar competitivitat al sector, “Del tros al plat”, “L’Art del turisme” i “La mar de València” amb la col·laboració de l’IVAM, la Marina i l’Ajuntament de València.
Han assistit a la presentació la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i els diputats provincials Xavier Rius i Josep Bort. Així mateix, han participat també en l’acte l’alcalde de València, Joan Ribó, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, junt amb el director general de Marina València, Vicent Llorens, els regidors de l’Ajuntament de València, Consol Castillo i Carlos Galiana, i el sotsdirector de l’IVAM, Josep Salvador.
“Del tros al plat” amb la capitalitat mundial de l’Alimentació
La primera jornada en la Fira Internacional del Turisme de Madrid ha començat per a València Turisme amb la presentació del producte turístic valencià “Del tros al plat” a càrrec de la diputada Pilar Moncho i els regidors de l’Ajuntament de València Consol Castillo i Carlos Galiana. Amb la nova acció turística, el Patronat de Turisme de València se suma al gran esdeveniment urbà de 2017 que situa a València com a capital mundial de l’Alimentació.
“La dieta mediterrània és una de les grans bondats del nostre territori i entorn d’ella hem dissenyat un programa vinculat al producte turístic i el seu anàlisi alimentari, destinat a la promoció i comercialització de productes turístics”, ha explicat Pilar Moncho.
Per a això, el projecte, que es desenvoluparà en les instal·lacions de Veles e Vents a València, comptarà amb quatre actors principals: el productor agrari (food), el comercialitzador que garanteix l’arribada de l’aliment a la cadena de transformació alimentària (food) i que en aquest cas procedirà de la llotja de Mercavalencia, el cuiner (cook) i l’explotació del recurs des del seu vessant turístic.
València Turisme realitzarà, en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme, Turisme València i les Oficines de TurEspaña d’Europa i Amèrica, una presentació d’aquelles propostes gastronòmiques que representen la singularitat patrimonial i mostren l’excel·lència del nostre territori.
Així, la diputada de Turisme ha destacat que “l’any Internacional del Turisme Sostenible i amb València com a Capital Mundial de l’Alimentació, la Diputació de València i el Patronat de Turisme havien d’acompanyar a l’Ajuntament de València per a extrapolar el seu projecte de recuperar l’horta a tot el territori, que ofereix gran quantitat de productes també, com l’oli i l’arròs, entre altres.
Pilar Moncho ha anunciat, a més, que en aquesta línia, València Turisme “farà un catàleg de productes que seran també productes turístics per aquell que vulga conèixer-nos per allò que sempre dic, som el que mengem”.
La regidora d’Agricultura i Horta, Consol Castillo, ha manifestat per la seua banda, que l’horta “segueix productiva i és una magnífica arma contra el canvi climàtic i ambaixadora nostra amb una gran quantitat i varietat de productes imprescindibles de la dieta mediterrània”.
“L’horta ens manté en contacte amb la terra i en ella es va gestar un instrument extraordinari, la mediació i la creació del Tribunal de les Aigües, vigent encara hui”, ha manifestat.
El regidor de Comerç de València, Carlos Galiana, ha declarat que “el nostre gran secret per a fer realitat la revolució alimentària és una aplicació d’última generació que uneix a l’agricultor amb el cuiner i és la tira de contar de mercavalencia, un secret que ens ha portat a ser la Capital Mundial de l’Alimentació”.
Per la seua banda, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha felicitat a tots els responsables pel reconeixement de la capitalitat de l’alimentació i ha destacat que “entrem en 2017 amb unes credencials magnífiques per al turisme valencià, el turisme sempre és la resposta, mai el problema, perquè representa economia, ocupació, vertebració territorial i remuntada reputacional”.
“L’Art del Turisme”
València Turisme propiciarà la unió de cultura i turisme a través de “L’art del turisme” amb la col·laboració de l’IVAM. Josep Salvador, sotsdirector del museu i responsable de la seua col·lecció permanent i Pilar Moncho han anunciat hui a FITUR la subscripció d’un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per a posar en marxa “accions formatives en matèria de turisme per a especialistes en art que propicien la construcció d’un vincle entre el sector cultural i el turístic”.
El programa formatiu pilot “acostarà als tècnics en art cap als agents de turisme provocant una transferència de coneixement que beneficiarà ambdós àmbits”, destaca Pilar Moncho.
Així, Josep Salvador ha recordat que “ens acostem al 30 aniversari de l’IVAM, un centre que és vehicle de cultures, desenvolupament i dinamisme, i una porta per a l’art, som conscients que l’art és mostra d’una època però, a més, és eina de canvi”
A més, Salvador ha assenyalat que l’IVAM ha rebut en 2016 120.000 visitants, “i la meitat procedeixen de fora d’Espanya, la qual cosa significa que el que fem interessa i cal seguir en aquest camí”, ha apuntat.
“La mar de València”
La presentació de productes turístics s’ha completat amb l’anunci de la posada en marxa de “La mar de València”, un nou projecte que quedarà reflectit en un conveni de col·laboració a subscriure entre València Turisme i Marina València per a generar un espai d’informació i venda de productes turístics de les comarques valencianes en l’emblemàtic espai nàutic del cap-i-casal.
L’alcalde de Valencià, Joan Ribó, ha assegurat que “la Marina de València serà el pol d’atracció turística que connecte la ciutat i els seus visitants amb el mar”
“El skyline de València ara està definit pel perfil de la Marina, sense oblidar el ric patrimoni de la ciutat consolidada. El canvi cap a la modernitat es veu en el perfil de la Ciutat de les Arts i les Ciències i camina cap a una nova imatge en la qual la Malvarrosa, l’arquitectura dels Poblats Marítims, i els edificis icònics de la Marina i la construcció de nous edificis configuraran un nou espai de recerca, promoció econòmica i oci a València”, ha assegurat Ribó.
Per la seua banda, el director general de la Marina, Vicent Llorens, ha apuntat que la Marina, “a més de ser un espai privilegiat, és alguna cosa sòlida basada en l’aigua, i seria imperdonable com a gestors que no li donàrem la dimensió que té intentant desenvolupar totes les seues potencialitats”.