València Notícies | Redacció.- La que fóra seu de l’equip Alinghi ha acollit este matí la presentació del nou Pla Estratègic de la Marina de València, un acte en el qual l’alcalde de València, Joan Ribó, ha expressat la seua aposta perquè este espai, amb un nou logotip presentat hui, es convertisca en pol d’atracció de la innovació i en un element de dinamització dels barris marítims de la ciutat. La nova etapa 2017-20122 arranca sota el lema “Vine a escriure el futur de la Marina, somia València”.
“El procés d’activació productiva i apropiació ciutadana de la Marina de València ha de servir per als Poblats Marítims i per al conjunt de la ciutat. No solament per al gaudi d’una elit minoritària. No és el moment de construir grans infraestructures, sinó d’aprofitar de manera creativa allò que ja tenim”, ha manifestat l’alcalde, Joan Ribó, en la seua intervenció amb motiu de la presentació del Pla Estratègic de la Marina de València, al que han assistit el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, les regidores Sandra Gómez i Consol Castillo, el Subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, a més de representants de diferents sectors de la societat civil valenciana, des de l’empresarial al veïnal.
Ribó, que ha pres la paraula després de les intervencions del director general i director estratègic de la Marina de València, Vicent Llorens i Ramon Marrades, respectivament, ha assenyalat que “l’aprofitament d’este espai significa apostar per un model de desenvolupament econòmic que reconcilia la vida de les persones amb la generació de valor, la identitat amb l’empresa, la memòria i la innovació”. En la seua opinió, ”desenvolupament econòmic i millora de la qualitat de vida van de la mà”.
La nova estratègia passa per omplir de vida els edificis, construir un espai comú per a la convivència, la participació ciutadana, la cultura, la creativitat, la innovació, la formació i l’esport. Ribó ha afegit que el model que simbolitza la Marina “suposa una aposta per l’activitat econòmica arrelada en el territori, que vol créixer ací gràcies als nostres recursos: el talent local, les nostres universitats i una ciutat on tot el món és benvingut”.
Després de la presentació d’este nou Pla Estratègic i les seues grans línies de la Marina com a epicentre de la nàutica, com a pol de desenvolupament econòmic, com a àmbit on el mar dóna la cara a la ciutat i també com a model de gestió àgil i eficient, l’alcalde ha recalcat que este Pla té un plantejament de sostenibilitat. “No pot pagar tots els deutes anteriors, però sí es pot auto mantenir perfectament”.
Un pla multidiciplinari
Ha afegit que “sobretot dignifica La Marina de València i li atorga un objectiu en l’àmbit de la nàutica o de la instal·lació d’empreses de formació, d’innovació, d’iniciatives empresarials. Volem que siga molt multidisciplinari. És un Pla Estratègic que no està temporalitzat fins a l’últim detall, però pensem que va a funcionar”.
La Marina de València aspira a convertir-se en l’espai estratègic amb més potencial de la ciutat. El lloc per a acollir les activitats productives més innovadores i creatives, aprofitant la infraestructura existent i servint com a palanca de transformació dels Poblats Marítims i de la resta de la ciutat. “El front marítim de València, els Poblats Marítims, és la gran aposta estratègica d’esta ciutat per als pròxims anys.” i “el procés d’activació productiva i apropiació ciutadana de la Marina de València ha de servir als Poblats Marítims i al conjunt de la ciutat.”, ha assenyalat l’Alcalde de València i President del Consorci València 2007, Joan Ribó.
També ha recordat que a partir d’ara s’ha de portar al Consell Rector i s’ha d’aprovar. “Pensem que no va haver-hi cap problema per a la seua aprovació”, ha afirmat Joan Ribó, qui en la seua intervenció en l’antiga seu del Allinghi ha destacat que “València ha convertir-se en un referent per a la innovació, la creativitat i la cultura. Una ciutat atractiva per al talent però radicalment inclusiva al mateix temps. Una ciutat on l’administració pose les coses fàcils per a crear nous negocis i fomentar el treball estable i de qualitat”.
Igualment s’ha referit al fet que La Marina “reflecteix la nostra visió de la ciutat del present: un gran espai públic, un espai de transformació basat en el nostre entorn i els nostres actius, on es creuen sinergies entre els diferents sectors i usuaris de la Marina per a millorar el nostre teixit productiu i la nostra societat”.
En l’acte s’ha presentat oficialment el logotip i també l’objectiu del Consorci de “omplir de vida eixes instal·lacions buides i construir un espai comú per a la convivència on la creativitat, la cultura, la innovació, la formació i el emprendiment es troben amb la nàutica, l’esport, el turisme i la gastronomia”. En la presentació s’ha afirmat igualment que la Marina serà “oberta, inclusiva, verda i dinàmica”, a més de reforçar els Poblats Marítims “com una nova centralitat de València”
El director General de la Marina, Vicent Llorens, ha destacat que “va a ser un espai de gran valor afegit per l’activitat econòmica que es va a generar, i va a contribuir d’una manera claríssima a la modernització econòmica d’aquesta ciutat”. Ha afegit que en tot l’espai de la Marina es van a prevaldre les zones verdes, la circulació per als vianants i sostenible.
Ha assenyalat Llorens que en La Marina actual “hi ha moltíssims espais infrautilitzats que no té sentit destinar-los a altres usos que no siguen els públics. Hi ha espai per a moltes coses, i açò no va a anar en detriment de ningú”. “La proposta estratègica de la Marina parteix d’una visió compartida i no és un document tancat, sinó d’un procés participatiu.” Ha recalcat que el desenvolupament d’este Pla “es basa en les idees, la innovació i l’economia del coneixement”. Llorens ha destacat també que la Marina serà “una gran espai públic obert a l’experimentació, on les coses bones passen”, i es regirà per “una nova gobernança, més àgil, eficaç i sostenible.”
L’estratègia de la nova proposta passa per convertir La Marina de València en l’epicentre de la nàutica, amb un creixement continu i una alta satisfacció dels usuaris; un espai de la innovació emprenedora i creativa: un espai públic de referència, “donant-li la volta a l’obsolescència de la infraestructura del circuit de Fórmula 1”, i un espai àgil i eficient.