València Notícies | Redacció.- La Diputació de València contempla establir un conveni de col·laboració amb la Secció d’Estrangeria i Drets Humans del Col·legi d’Advocats de València per tal de recolzar el treball d’assistència als immigrants que presten de forma altruista els professionals adscrits a aquesta secció de l’òrgan col·legiat a València. Així s’ha abordat durant la reunió mantinguda per la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, amb representants de la Secció d’Estrangeria i Drets Humans del Col·legi d’Advocats de València.
La vicepresidenta ha assegurat que aquesta trobada «ha servit per constatar la necessitat que tenim les administracions públiques, i en particular la Diputació de València, de recolzar a les persones que de forma totalment altruista i desinteressada estan prestant un servei imprescindible per a la nostra societat en la seua tasca d’assistència als immigrants que arriben al nostre territori en situació d’autèntica emergència», ha destacat. Per tant, ha prosseguit Maria Josep Amigó, «com a administració pública ens comprometem a estudiar la possibilitat de fer efectiu un conveni de col·laboració amb els professionals que estan prestant aquests serveis a València, amb la intenció de que aquesta ajuda siga una realitat el proper exercici», ha indicat.
Per la seua part, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha incidit en que la reunió ha tingut per objectiu «conèixer les diferents realitats que es desenvolupen en aquests centres i explorar la possibilitat que la Diputació de València, a través de l’Àrea de Cooperació, puga establir un marc de col·laboració amb el Col·legi d’Advocats –com ja existeix actualment en altres serveis dintre del mateix òrgan col·legiat i amb altres col·legis professionals–per tal de dotar una partida econòmica orientada a recompensar el treball assistencial desenvolupat per part de les treballadores i els treballadors d’aquest col·lectiu professional en la prestació de serveis de primera necessitat».
Emili Altur també ha subratllat que des de la Diputació de València «considerem que atendre el benestar de les persones és una de les nostres competències atribuïdes i, en conseqüència, una de les línies de treball s’ha d’orientar a articular línies de col·laboració amb els col·legis professionals. Anem a treballar per a que aquesta intenció es puga traduir en una realitat als Pressupostos de la corporació provincial per al proper exercici 2018». Així mateix, Altur ha afirmat que el degà del Col·legi d’Advocats de València (ICAV), Rafel Bonmatí, «ja ha manifestat la seua predisposició en poder establir aquest tipus d’acords amb la Diputació de València», ha conclòs.