Memòria de la Modernitat, l’exposició itinerant de la Diputació de València, encara les seues últimes setmanes al costat del seu pla d’activitats a quinze dies del seu tancament en la capital de la Safor. Les tres últimes visites guiades estan programades per a aquest dissabte, 4 d’agost, a les 12 hores, i els dos pròxims dissabtes, 11 i 18, a la mateixa hora.
La mostra, que exhibeix peces d’artistes valencians com Sorolla, Pinazo, Carmen Calvo, Benlliure o Equipo Crónica, està oberta en La Casa de la Marquesa des de finals del mes de març i tancarà les seues portes el pròxim dissabte 18 d’agost.
15.000 persones ja l’han visitat durant aquests cinc mesos en els quals s’han organitzat nombroses activitats com els diàlegs amb les obres, visites nocturnes, tallers didàctics per a col·legis i familiars.
Les visites guiades són gratuïtes, però tenen un aforament limitat, per tant, per a participar en les tres últimes visites és necessari fer una reserva prèvia en el telèfon 96 295 9540 i en l’emaildidacticamemoriamodernitat@gmail.com.
Patrimoni artístic
Gandia ha sigut la tercera parada del viatge que van iniciar a Requena i a Alzira les prop de cent peces que formen part dels fons artístics de la Diputació de València. Peces que deixen constància de la modernitat d’una institució amb dos segles d’història que, entre altres avanços, es va anticipar al que hui serien les beques Erasmus i que va concedir a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes.
En cada parada que realitza la mostra s’inclouen novetats. Una de les obres que s’ha pogut veure per primera vegada en aquesta edició de Gandia és el quadre ‘L’Intrús’ d’Equip Crònica, referent en el pop art a nivell europeu. Es tracta d’una obra de 1969 que aporta una nova visió d’un dels quadres més representatius de l’art del segle XX, El Guernica de Picasso, en incorporar la imatge del Guerrero de l’Antifaç. També s’exposen peces com ‘Lázaro i el rico Epulon’, de Fernando Viscaí Albert o un nu femení d’Ignacio Pinazo.
Amb la idea de “democratitzar l’art i el patrimoni”, la corporació va engegar aquest projecte en el marc del programa La Diputació als Comarques, que inclou també l’exposició Coneix la Diputació, que dóna a conèixer als ciutadans la història i els serveis que presta la institució.