L’alcaldessa destaca la contribució dels xefs i els productes autòctons a la promoció del turisme
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, enalteix l’ofereix culinària de la capital, que a partir d’ara es promocionarà en el plànol turístic sota la marca de ‘Castelló Gastronòmic’. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament tracta de potenciar aquest àmbit del turisme de la mà dels millors xefs assentats en la ciutat i amb una gastronomia ‘made in Castelló’.
“La gastronomia de la ciutat de Castelló mereix estar en el més alt. Tenim uns creadors fantàstics, que s’esforcen dia a dia a reinterpretar la cuina local i incorporar la produción agroalimentària de quilòmetre zero, en l’oferta culinària. Castelló compta amb xefs molt reconeguts, dins i fora de les nostres fronteres, i disposem d’una gran diversitat de productes de proximitat de molta qualitat. És un valor afegit que cal potenciar i donar a conèixer per a atraure a un turista exigent”, afirma Marco.
La primera acció promocional del Patronat Municipal de Turisme que dirigeix la regidora Patricia Puerta va tenir lloc fa unes setmanes a Madrid i va constituir el llançament oficial de ‘Castelló Gastronòmic’. En l’esdeveniment, es van donar cita ‘bloggers’, ‘influencers’ gastronòmics i professionals de la restauració i el vi, que van tenir l’oportunitat de degustar un bufet temàtic amb dotze plats típics de Castelló.
La coca de tomaca i el pastís de moniato tradicionals, l’amanida de tomaca de l’horta amb tonyina acompanyada de rosquilletes; torraeta d’anxoves; pilotes de frare i la coca mal feta van completar el mapa gastronòmic de l’oferta gastronòmica que ara es tracta de promocionar.
En aquesta ocasió, els protagonistes de l’acció promocional van ser els xefs Miguel Barrera, de Calç Paradís; Adrián Merenciano, del Flote; Fernando Molina, de la Cuina de Fernando; Cesáreo Martí, de Casa Lola; i Álex Vega, de l’Hotel Intur Palacio San Martín. Els plats concebuts per al llançament de ‘Castelló Gastronòmic’ tenen el denominador comú de sustentar-se en la qualitat i la potència del producte autòcton de Castelló.