LA CIUTAT DE VALÈNCIA ES BOLCA AMB LA MARATÓI SITUA LA PROVA ENTRE LES 10 MILLORS DEL MÓN
La celebració de la Marató València Trinidad Alfonso EDP i la 10K València ha comptat amb el suport de més de 200.000 persones que han eixit als carrers de la ciutat per animar els prop de 30.000 atletes arribats de més de 90 països diferents. La marca aconseguida per Leul Gebreselassie i Ashete Dido ha situat esta cita valenciana entre les deu millors del món i les més ràpides de l’any 2018.
En paraules de la regidora d’Esports, Maite Girau, «estem, sens dubte, davant un dels esdeveniments esportius més importants en l’àmbit internacional. I la ciutat de València i els seus habitants han sabut acollir esta cita incorporant-la al seu propi calendari, amb uns efectes molt beneficiosos per a la ciutat».
La prova valenciana s’ha convertit ja en la marató de major nombre de corredors arribats a meta a Espanya, amb un total de 19.495 atletes. A més, i segons els primers càlculs de l’organització, uns 50.000 visitants han arribat a la nostra ciutat per gaudir d’un cap de setmana d’esport i ambient festiu.
Com cada any, l’organització ha encarregat un estudi d’impacte econòmic i de satisfacció que està duent a terme l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i que, després d’analitzar les dades recollides oferirà els resultats en uns mesos.
«Bona part de l’èxit de la prova resideix en la important implicació de tota la ciutat i els seus ciutadans amb la prova», ha explicat la regidora, en recordar que, repartits pels 42 quilòmetres de la prova, havia situat 230 punts d’animació per portar en volades als corredors fins a la meta. 30 d’estos punts, de Falles que s’han involucrat i participat en el que es denomina Running Faller. També els clubs Levante UD, València CF i València Basket amb el Vila-real CF, a més d’altres associacions com a EMT València i Junta Central Fallera han estat presents, igual que els principals clubs de running de la ciutat.
«Un altre dels grans aspectes a destacar de la prova ha sigut la solidaritat amb la Fundació Pequeño Deseo, triada per ser la receptora dels 19.495 euros donats per la Fundació Trinidad Alfonso (1€ per cada corredor i corredora arribat a meta) i que se sumen als 7.039 euros que els corredors participants han aportat de forma solidària en la seua inscripció, la qual cosa fa un total de 26.534 euros», ha indicat Maite Girau.
A més, 2.000 voluntaris, molts d’ells pertanyents a l’Oficina del Voluntariat Esportiu de la FDM, han acompanyat els corredors des de l’obertura de la fira del corredor, divendres, fins a la seua arribada a la meta a la Ciutat dels Arts i les Ciències ahir diumenge. «Gràcies al seu esforç, lliurament i compromís la prova s’ha desenvolupat sense major problema. A més, la seua labor es va sumar a la de la Policia Local, que amb el seu dispositiu ha tractat de compaginar el desenvolupament de la prova amb l’activitat de la resta de la ciutat i que no ha registrat cap incident destacable».
Quant al dispositiu mèdic, i segons va informar Creu Roja, s’han atés a 395 persones, 295 homes i 100 dones, dels quals 17 han requerit trasllat en ambulància a centres hospitalaris i dos d’ells per sengles parades cardiorespiratòries, que després de ser estabilitzades ahir a última hora continuaven ingressats amb pronòstic reservat. El 95% de les atencions s’han pogut atendre i solucionar en el mateix dispositiu, ja que en la seua majoria han sigut problemes musculars, de caràcter traumatològic o per esgotament.
Hui mateix l’organització obrirà les inscripcions per a l’edició de 2019, on s’espera que la prova continue creixent i batent els seus registres, «al mateix temps que reforça la posició de València com la ciutat del running».