Amparo Marco aborda la carrera professional i la situació dels interins amb els representants de CCOO

reunión sindicato CCOO
image-446621
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit avui amb els representants sindicals de Comissions Obreres (CCOO) en l’Ajuntament de Castelló per a abordar la situació de la plantilla del consistori i tractar, de forma especial, alguns temes com la instauració de la carrera professional, l’elevat índex d’interins o l’envelliment de la plantilla.


Des del sindicat s’ha sol·licitat a l’alcaldessa l’impuls de la carrera professional i avaluació de l’acompliment entre el personal de Castelló, ja que aquesta figura permet aconseguir uns objectius i una remuneració més ajustada a cada lloc. Una altra de les demandes dels sindicats ha sigut reduir el nombre d’interins, que actualment és molt elevat.

Amparo Marco s’ha mostrat receptiva a les reivindicacions sindicals i ha manifestat que es plantejaran en el marc de la Taula General de Negociació a la vista de l’imminent procés de negociació del nou acord col·lectiu del personal funcionari. Marco ha volgut recordar que, en el cas dels interins, “l’ajuntament no té molt marge de maniobra per la imposició del Govern Central de limitar la taxa de reposició de funcionaris”.

En aquest sentit, la primera edil ha destacat l’esforç que ha realitzat el Govern Local per a reduir el nivell d’endeutament del consistori, que ha passat d’un 80 a un 40% en 18 mesos, ja que “els límits en la taxa de reposició estan vinculats al nivell d’endeutament de cada institució”.

Quant a l’envelliment de la plantilla, Marco ha explicat als representants sindicals que comparteix aquesta preocupació i ha recordat que la Comissió de Seguretat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), de la qual és presidenta, ha abanderat la defensa de “la jubilació anticipada de la policia local” davant el Govern Central.

Finalment, l’alcaldessa ha reconegut l’esforç realitzat per la plantilla en els últims anys.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.