Antònia Moreno aposta per apropar l’Agenda 2030 a la ciutadania a l’acte d’adhesió de Santa Pola a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible

Fotografía Antonia Moreno Ruiz. DG Cooperación y Solidaridad– La directora general de Cooperació i Solidaritat ha recordat que la consecució dels objectius de l’Agenda 2030 ha sigut una de les prioritats del Govern autonòmic

– La localitat del Baix Vinalopó va aprovar per unanimitat passar a prendre part d’aquesta iniciativa de la Conselleria de Transparència

(19/11/2018) Santa Pola ha fet oficial la seua adhesió a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, una iniciativa promoguda per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació que pretén assolir els 17 objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides en el marc de tres grans àrees com ara l’erradicació de la pobresa extrema, el combat contra la desigualtat i la injustícia i també la lluita contra el canvi climàtic.

L’acte de signatura d’aquesta nova adhesió ha comptat amb la presència de la directora general de Cooperació i Solidaritat, Antònia Moreno, qui ha expressat que “estem coneixent açò en els àmbits més especialitzats de l’Administració o associacions i institucions que es senten concernides per ells -els Objectius de Desenvolupament Sostenible-, però mentre la gent al carrer no sàpiga el que són els ODS, realment aquesta agenda no l’haurem aconseguit implementar en el conjunt de la societat”.

L’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible inclou una campanya de divulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU entre l’alumnat de primària, secundària, batxillerat i formació professional de les localitats que s’han unit a la mateixa i té com a finalitat aconseguir sensibilitzar la societat valenciana del futur en aquest aspecte.

L’alcaldessa de Santa Pola, Yolanda Seva, per la seua part, ha assenyalat que “Santa Pola i tota la Corporació municipal han apostat i s’han compromès amb l’Agenda 2030 i això es demostra amb el vot unànime de tota la Corporació a favor d’aquesta adhesió” i que tot açò servirà de base per a l’estratègia i el desenvolupament futur com a ciutat de la localitat.

“És molt important per a nosaltres haver arribat per unanimitat a aprovar aquesta adhesió a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, Santa Pola tenia molt clar el pas que volia donar i que havia de preparar-se per arribar a ser una ciutat amb un desenvolupament el més sostenible possible”, ha afegit l’alcaldessa.

Així mateix, Antònia Moreno també ha puntualitzat que “el Govern del Botànic el primer que va tindre clar va ser la necessitat d’incorporar a les línies de govern estratègiques l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha recordat que, durant els primers sis mesos, ja es va aplegar al primer acord per crear aquesta Aliança.

Amb la participació d’aquest municipi del Baix Vinalopó, són ja 37 els pobles i ciutats que formen part de la iniciativa.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.