Bicifest reafirma la voluntat de València de convertir-se en Capital Mediterrània de la Bicicleta

València Notícies | Redacció.- El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat la programació de Bicifest, un esdeveniment que inclou tot tipus d’activitats a l’entorn del món de la bicicleta i que arrancarà el pròxim dia 8 amb el Ple Ciclista que se celebrarà a l’Hemicicle de l’Ajuntament. Es tracta d’una iniciativa en la qual els barris tindran un gran protagonisme i que busca crear espais de trobada entre la creixent comunitat ciclista i la ciutat, a més de reafirmar la voluntat de València de convertir-se en Capital Mediterrània de la Bicicleta.

Després de la projecció del vídeo realitzat per la regidoria de Mobilitat Sostenible per a promocionar i donar a conèixer a la ciutadania la celebració de Bicifest, que reivindica la voluntat de València de convertir-se en Capital Mediterrània de la Bicicleta, el regidor, Giuseppe Grezzi, ha presentat la programació de Bicifest, que es perllongarà entre el 8 i el 31 d’este mes de maig, “una celebració de la bici que omplirà els carrers de València de moltes activitats en tots els barris. Per exemple realitzarem el primer plenari de la Bicicleta, al que assistirà l’alcalde Joan Ribó i en el qual nombrosos col·lectius es reuniran en l’Hemicicle Municipal per a debatre sobre l’impuls de la bici en la nostra ciutat”. Este Plenari Ciclista de València començarà a les 18 hores del dia 8 de maig i serà l’arrancada d’un programa que reivindica la bicicleta com a “peça clau de la mobilitat sostenible que està millorant les ciutats i la forma en què ens relacionem amb elles”.

Giuseppe Grezzi durante la rueda de prensa.

El programa de Bicifest destaca que “la bicicleta està generant una gran quantitat d’iniciatives i projectes vinculats a l’ocupació, la inclusió, l’accessibilitat, la diversitat, la innovació, la formació, la tecnologia, el disseny, el turisme, l’oci i l’esport”. En la presentació d’esta iniciativa, Grezzi ha destacat els Bici Barri en Botànic, Benimaclet o Russafa, en els quals s’inclouen recorreguts didàctics amb bici pels carrers de cada barri. “A més dels Bici Barri, tindrem el Bici Check, amb revisió dels elements de seguretat d’una bici en un punt emblemàtic com és la calla Xàtiva-Estació del Nord. Servirà per a comprovar en quin estat està la bici però també per a conèixer com cal moure’s amb la bici, les ordenances, el respecte a tots els agents de la via pública i per a rebre informació bàsica sobre seguretat vial”

Hi haurà cursos, tallers de mecànica, tallers infantils de circulació amb bicicleta i un col·loqui, el dimarts dia 9, en el carrer Serpis, número 32, sobre la problemàtica de l’estacionament nocturn de llarga durada “i el projecte d’innovació social Bicicletes Dorments”. Un dia més tard, el dimecres dia 10, ”tindrem Bici lletres en la terrassa del MuVIM, un debat al voltant de quin i com s’escriu de bici”, en el qual participarà el propi regidor al costat dels especialistes Pedro Bravo, Pepa Pròsper i Paco Tortosa. L’endemà tindrà lloc Bicinema, amb l’estrena en el saló d’actes del IVAM de la pel·lícula documental Rodant pel clima, realitzada per l’associació ESTIMA i en la qual s’explica “el recorregut amb bici des de València a la cimera del clima de Marràqueix”.

“El colofó d’esta iniciativa dedicada a la bici i a la cultura de la bici serà la Bicimostra que realitzarem el dissabte dia 13 en el tram IX del Jardí del Túria (entre el Pont de les Flors i el Pont de l’Exposició), on es podrà conéixer totes les novetats sobre el món de la bici, debatre, assistir a conferències, participar en cursos i tot el que un es pot imaginar al voltant de la bicicleta”, ha afegit Giuseppe Grezzi abans de referir-se a altres activitats programades com la Ruta Cultural per l’Anell Ciclista, la Ciclovia, el Ciclopasseig pel patrimoni. Ruta Íbera, l’Eixida Cicloturista al Saler o la XXXIV Marxa Escolar amb bici al Saler, que el dimarts dia 30 de maig tancarà el programa de Bicifest.

Amb motiu de Bicifest, “amb una programació en la qual no descartem que es vagen afegint més activitats per a seguir posant a València en el mapa ciclista i reafirmar la nostra voluntat de convertir-nos en la Capital Mediterrània de la Bici”, l’Ajuntament ha editat una publicació en la qual s’inclouen articles, informació d’activitats, dades sobre mobilitat sostenible, turisme sostenible, etc “que es repartirà a partir de demà en diferents punts de la ciutat”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.