Castelló adjudica les obres que completaran l’adeqüació del descampat davant de l’Hospital General

15-04-2018 pàrquing verdL’alcaldessa Amparo Marco destaca que amb la segona fase del pàrquing verd s’eliminarà un buit urbà que cosirà la ciutat

El descampat davant de l’Hospital General té els dies comptats. Castelló completarà la dignificació del solar situat enfront de l’Hospital General amb l’execució de la segona fase del pàrquing verd. L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat la segona fase de les obres per 341.202 euros a Pavasal, la qual cosa suposa un estalvi de 41.000 euros respecte al pressupost de licitació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que aquesta actuació urbanística executada en dues fases “eliminarà un dels buits urbanístics encara existents en la trama urbana i contribuirà a millorar l’entorn del centre sanitari”. La intervenció integrarà l’adequació com a zona verda d’aquest entorn amb la necessitat de mantenir places d’aparcament que atenguen la demanda generada per l’Hospital”.

“La imatge d’un dels principals accessos urbans era fins a fa dos anys d’un descampat impropi d’una ciutat amb Castelló. Clots, terra i fang quan plovia eren l’habitual enfront del centre sanitari de referència de la ciutat i de la província. Ja iniciem en 2016 la transformació cap a una zona ordenada, que mantinguera les zones de pàrquing però que permetera dignificar l’entorn. I ara culminarem aqueix procés”, ha insistit l’alcaldessa.

En la trama urbana consolidada de la ciutat de Castelló subsisteixen determinats “buits” en els quals és necessari intervenir para, mitjançant operacions de “cosit”, aconseguir una ordenació compacta que facilite la connexió entre diferents zones.

L’execució completa de la tècnicament denominada zona verda ZV-JL/081, prevista en el planejament urbanístic, i adequar el seu entorn més immediat, facilitarà i ordenarà l’aparcament de vehicles que dóna servei a la demanda dels usuaris de l’hospital. L’actuació que ara es planteja consisteix bàsicament a completar la urbanització i dotar a aquest espai públic de la dignitat i qualificació urbana que mereix; ordenar l’espai conforme a una geometria que facilite la percepció d’un àmbit unitari amb diferents zones en el seu interior i facilitar la percepció visual de l’espai públic objecte d’intervenció com a zona verda enjardinada amb connexions per als vianants clares amb l’entorn.

A més, també es pretén recuperar el buit urbà existent com a espai públic de relació, esplai i racionalitzar els espais al servei del tràfic rodat i l’aparcament ocasional de vehicles. La urbanització contempla la introducció dels elements d’urbanització, infraestructures i mobiliari urbà necessaris.

La segona fase de les obres d’adequació del pàrquing verd incorporarà un vial de doble adreça que recorre el perímetre de la zona verda i conté places d’aparcament als seus dos costats, alhora que s’introdueixen dos vials que travessen transversalment la zona enjardinada en adreces perpendiculars a les seues bogues, generant dos eixos que contenen també aparcaments i fiten tres zones enjardinades. Amb la introducció de diferents alineacions d’arbres i la plantació d’espècies vegetals variades es pretén ordenar i caracteritzar les referides zones enjardinades, que amb la disposició d’altres elements d’urbanització hauran d’adquirir el caràcter de fita urbana que aquest espai públic requereix.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.