BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló analitza estratègies per a convertir-se en un territori socialment responsable

asamblea-red-retos-2
image-422353
La regidora Patricia Puerta destaca que Castelló lidera el grup de bones pràctiques integrat per 29 territoris de tota Espanya

La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha participat en l’assemblea de la xarxa Retos celebrada a Mèrida “amb l’objectiu d’avançar en estratègies per al desenvolupament de territoris socialment responsables que milloren la qualitat de vida dels seus habitants”. Retos és una xarxa d’àmbit nacional liderada pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social integrada per territoris locals (municipis, províncies i consorcis) constituïts en xarxa, la missió de la qual és articular, integrar i implementar diferents estratègies per al desenvolupament de Territoris Socialment Responsables.

L’assemblea celebrada a Mèrida ha decidit crea un grup tècnic de treball, en el qual s’ha integrat Castelló, per a avançar en les mesures que permeten avançar en aquesta línia, “un dels objectius inclosos en el Pla Estratègic d’Ocupació i que anem a desenvolupar-ho en el marc del Pacte Local per l’Ocupació”, ha explicat la regidora Patricia Puerta.

“Arribar a aquest objectiu de convertir a Castelló en un territori socialment sostenible pansa per implicar a l’administració local, el teixit empresarial i els sindicats”, ha afegit l’edil, que ha explicat que l’Ajuntament de Castelló, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, ja està treballant en programes per a fomentar la contractació de persones amb diversitat funcional, tant en l’àmbit públic com en el privat, incentivar les clàusules socials en els contractes municipals, etcètera.

Una de les propostes d’aquestes jornades se centra en elaborar una metodologia senzilla de seguir perquè administracions, entitats i empreses puguem treballar la responsabilitat social i poder fer memòries de responsabilitat social. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica ha destacat que “Castelló lidera el grup de bones pràctiques de la xarxa Reptes, la qual cosa suposa coordinar a 29 territoris perquè emplenen fitxes amb exemples de bones pràctiques en temes ambientals de sostenibilitat, ocupació, inclusió social, etcètera, i que es recullen tant en el portal de la xarxa Reptes ( www.retos.es) com en el de l’Ajuntament”.

La Xarxa Reptes és una xarxa d’àmbit nacional liderada pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, a través de la Direcció general del Treball Autònom, de l’Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses. Aquesta xarxa està integrada per 29 territoris locals, entre els quals es troba la ciutat de Castelló, i 4 entitats col·laboradores. La seua missió és articular, integrar i implementar diferents estratègies per al desenvolupament de Territoris Socialment Responsables, que milloren la qualitat de vida dels seus habitants.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.