Castelló trasllada bones pràctiques en seguretat vial en la campanya Castelló + sostenible

castello-sostenible-setembre
image-422350
La jornada dedicada a la mobilitat inclou una gimcana, jocs, un taller, un simulador de conducció eficient i el sorteig d’una bici

La campanya Castelló + sostenible torna com cada últim dissabte de mes. I en aquesta ocasió se centra en la mobilitat sostenible amb una jornada en la qual, d’una manera didàctica i divertida, traslladarà al públic familiar bones pràctiques en seguretat vial. Serà aquest dissabte, 24 de setembre, d’11.00 a 14.00 en la plaça Major. La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha explicat que “a través de jocs i tallers es conscienciarà als més menuts sobre bones i males pràctiques en seguretat vial com, per exemple, què succeeix si utilitzes auriculars quan muntes amb bicicleta”.

Usó ha afegit que, a través de diferents zones didàctiques, es traslladarà a tota la família consells sobre mobilitat sostenible, s’ensenyarà el significat d’alguns senyals de tràfic bàsics, s’identificaran els impactes ambientals del transport per carretera, s’explicarà el canvi climàtic o s’abordaran algunes de les conseqüències que tenen sobre la salut els gasos emesos pels vehicles.

A més, també s’ha programat una gimcana oberta a totes aquelles persones que vulguen participar amb l’únic requisit és portar la bicicleta. Els participants hauran de superar un recorregut amb una sèrie de cons per a aprendre a manejar la seua bicicleta de manera segura”, ha apuntat la regidora de Sostenibilitat Ambiental. Els qui participen en la gimcana rebran com a regal una armilla de seguretat homologada i si queden existències es repartiran entre la resta de persones que s’acosten a la zona d’activitats de Castelló + Sostenible de la plaça Major.

A més, també tindran un mural sobre seguretat vial i un altre mural amb fotografies en la qual els més xicotets hauran d’identificar els problemes que es deriven del transport per carretera. Castelló + sostenible sortejarà una bicicleta entre les persones que participen en algunes de les activitats proposades.

I si els menuts de la casa tindran diverses zones on aprendre jugant sobre mobilitat sostenible, els majors que els acompanyen també podran posar a prova les seues habilitats a l’hora de fer una conducció més sostenible. La Fundació F2e per a l’Eficiència Energètica instal·larà un simulador de conducció eficient que consta de diferents circuits i entorns (carretera de muntanya, autovies, carreteres urbanes, etcètera) i diferents vehicles a motor (cotxes híbrids, dièsel, gasolina, un autobús,…) amb canvi manual i automàtic per a simular de la manera més real possible la conducció que podem fer en la nostra vida quotidiana i els efectes que té sobre el medi ambient. A més, també podran pujar-se a un taxi híbrid de Su Taxi i conèixer el tipus de combustible que utilitzen.

La campanya Castelló + Sostenible que organitza la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental dirigida per Sara Va usar, ofereix cada últim dissabte al mes jocs, tallers i activitats enfocades a educar i crear consciència en els més xicotets en la cura i la protecció del medi ambient de manera pedagògica. Es pot consultar tota la informació necessària en www.castellomessostenible.com.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.