L’Ajuntament reforça l’acord amb el Col·legi d’Advocats per atendre les famílies que necessiten assessorament i ofereix dos dies d’atenció a la setmana
L’Ajuntament de Castelló ha ofert, en el que va d’any, assistència jurídica de forma gratuïta a més de 180 persones en risc de desnonament gràcies a l’acord subscrit amb el Col·legi d’Advocats. Concretament, 185 famílies han pogut rebre assessoria legal des de gener fins a novembre sense cost algun amb l’objectiu de comptar amb el suport d’experts durant un procés d’execució hipotecària. Malgrat no ser una xifra positiva, tal i com ha lamentat l’alcaldessa en funcions, Ali Brancal, l’increment d’atencions es deu a l’ampliació de l’horari d’atenció del Col·legi d’Advocats a instàncies de l’Ajuntament. “L’atenció a qualsevol problema relacionat amb l’habitatge és prioritari per a aquest govern i, per aquest motiu, quan vam accedir al govern vam negociar que les Assistències en el Col·legi d’Advocats es dugueren a terme dos dies a la setmana i no solament un”, ha assegurat Brancal.
L’alcaldessa en funcions ha destacat que la xifra de 185 famílies ateses es correspon al treball realitzat des de l’1 de gener fins al mes de novembre, “però a tot aquest balanç cal sumar les atencions dutes a terme des de la formació de l’actual equip de govern”. Així, el Col·legi d’Advocats, a través de l’acord subscrit amb l’Ajuntament, ha atès a 324 persones des de l’inici de l’actual mandat.
“Les dades segueixen sense ser encoratjadores i, per això, tenim clar que continuarem oferint tots els recursos necessaris per a que tots els afectats per la situació econòmica puguen, d’una banda, conèixer les possibilitats legals que tenen a l’abast i, per l’altra, disposar de solucions al traumàtic procés de desnonament, en el cas que aquest s’arribe a produir finalment”, ha assegurat Brancal. Respecte al nombre d’assistències legals, cal assenyalar que les dades dels últims mesos reflecteixen un descens en les peticions d’ajuda. Els mesos de setembre, octubre i novembre han registrat un total de 16, 10 i 20 casos, respectivament, d’assessories legals per a persones en risc de desnonament, unes xifres que contrasten amb els prop de 30 casos que es van tramitar al juliol, setembre i agost del passat any. A més, els pics d’atenció més pronunciats, amb un total de 32 atencions cada mes, es van produir en els mesos d’abril i maig.
Sobre aquest tema, l’alcaldessa en funcions ha volgut destacar l’intens treball que es duu a terme tant des del Col·legi d’Advocats com des de l’Oficina d’Habitatge municipal, que també ofereix ajuda i assessoria a tots aquells que ho necessiten. “L’Oficina d’Habitatge s’encarrega de prestar assistència i tramitar lloguers socials als qui no disposen de suficients recursos com per disposar d’un lloguer convencional i també negocia amb els bancs qüestionis com el refinançament de crèdits amb l’objectiu de donar resposta a totes les demandes de la ciutadania”, ha conclòs Brancal.