Castelló duplica la inversió en ‘peix del Grau’ en les cinquenes jornades gastronòmiques d’arròs a banda

Presentación Jornadas Gastrnómicas Peix del Grau_1La regidora Patricia Puerta i el tinent d’Alcaldia Rafa Simó, segellen el seu compromís amb el sector pesquer i hosteler del Grau

Onze dels restaurants més representatius del Grau inicien avui les cinquenes Jornades Gastronòmiques Peix del Grau d’arròs a banda que pretenen promocionar el consum del peix fresc local i reivindicar un plat tan típic de la cuina marinera com l’arròs a banda. La Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica ha evidenciat el seu compromís amb el sector pesquer i hosteler del Grau duplicant la partida destinada a sufragar la compra de peix del Grau respecte a 2013, l’última edició que va comptar amb participació municipal.

La regidora Patricia Puerta i el tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó, han presentat aquestes jornades en la llotja del Grau acompanyats per Manuel Peña, patró major de la Confraria de Pescadors; Alberto Ballester, president de l’Associació d’Armadors, i tres dels restaurants participants: Francisco Montes, del Restaurant Rafael i president de l’Associació Grau Centre Gastronòmic; Nacho Boix, de Tasca del Puerto, i Alexis de Pablo, del restaurant Hotel del Golf Playa, que enguany se suma per primera vegada a la iniciativa.

La injecció econòmica (3.000 euros per a compra del peix en llotja) contribuirà, a més, a l’ampliació de les jornades gastronòmiques, que tripliquen la seua durada. Enfront dels 10 dies de l’edició de 2013, enguany es podrà degustar el menú especial d’arròs a banda fins al 15 de novembre, “un mes sencer per a acostar-se a un dels onze restaurants participants i gaudir de la bona cuina que es fa en el Grau i de l’excel·lent peix local”, ha apuntat Patricia Puerta.

El menú de les cinquenes Jornades Gastronòmiques Peix del Grau inclou dos entrants, arròs a banda i postres per un preu de 22 euros per persona -sense begudes ni cafè- entre el 15 d’octubre i el 15 de novembre. “Aquestes jornades fomenten el consum de peix del Grau, potencien l’activitat dels restaurants, reivindiquen la cuina marinera i, a més, són un atractiu turístic”, han destacat els regidors Patricia Puerrta i Rafa Simó.

“Confiem que aquestes jornades servisquen per a acostar la gastronomia marinera a un major nombre de públic i que els nostres productes frescos i locals com el peix del Grau ocupen el lloc que es mereixen entre els consumidors”, ha defensat la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.