BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló estrenarà la primera súperilla en Maestría per a potenciar el paper de vianants i ciclistes 

pla-general-1
image-440883
El regidor Rafa Simó destaca la prolongació del carrer Jacinto Benavente fins a l’avinguda Vila-real per a millorar la fluïdesa del tràfic

L’ordenació urbanística de l’entorn de l’Hospital Provincial planteja la introducció, per primera vegada a Castelló, de les súperilles, una intervenció urbanística que minimitzarà el tràfic de pas en Mestratge per a convertir-se en un espai de preferència per als vianants i els ciclistes. Aquesta ha sigut una de les actuacions avançades pel regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, i pel coordinador de l’àrea d’Urbanisme, Sostenibilitat, Habitatge i Desenvolupament de la Ciutat, Fernando Calduch, i la responsable de l’àrea de Planejament Urbanístic, Consuelo Leal, en la quarta reunió del procés participatiu del Pla General.

 

La trobada, que s’ha celebrat en l’Hospital Provincial, també ha comptat amb la presència dels regidors de Patricia Puerta, tinent d’Alcaldia de Districte Sud; i José Luis López i Ignasi García. Entre els dubtes i propostes que han plantejat els assistents es troba la possibilitat de guanyar més espais verds i s’han interessat per l’alineació d’habitatges a l’entorn de parc de l’Oest.

 

La súperilla s’executarà al llarg de 2017 a càrrec de les inversions financerament sostenibles i comprendrà l’àrea situada entre la ronda *Mijares, carrer Pelayo, República Argentina i parc de l’Oest. “És una mesura contemplada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Vial, que suposa l’agrupació de diverses pomes amb l’objectiu de procedir a una nova ordenació de la xarxa viària”, segons ha explicat Simó.

 

A més, també es proposa la prolongació del carrer Jacinto *Benavente, des de l’avinguda TárregaMonteblanco fins a connectar amb l’avinguda Vila-real. “Aquest tram forma part de la xarxa primària i la seua connexió contribuirà a millorar la fluïdesa del tràfic en aquesta zona”, segons han explicat.

 

Quant a zones d’urbanització, es mantenen les unitats d’execució delimitades en el pla interior i que es troben en un programa d’actuació en tràmit. Són actuacions que permetran reduir el nombre de solars en la poma compresa entre l’avinguda Gran Via, l’avinguda Vila-real i doctor Clará i, a més, possibilitaran la creació de tres noves zones verdes en aquest entorn.

 

Com en la resta de zones, també a l’entorn de l’Hospital Provincial es proposa una regulació més homogènia de les altures d’edificació de manera que una poma mantinga el mateix criteri i que no varie en funció de cada carrer. En aquest sentit, s’atendrà a la *tipolología de l’edificació, a la morfologia de les pomes, a l’estructura urbana i a la història de cada zona. Les excepcions poden donar-se en els vials principals que constitueixen els límits del nucli, com la ronda Millars, el parc de l’Oest, Pare Jofre i l’avinguda del Doctor Clará.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.