Castelló intensifica la dinamització nadalenca amb una programació que supera els 120 actes

161201-rp-programacion-navidad-2
image-437698
Amparo Marco destaca que la programació s’estén per tota la ciutat i oferirà alternatives d’oci i cultura durant tot el mes

Castelló viurà un dels nadals més intens dels últims anys amb una programació que supera els 120 actes. Dinamització comercial, música, teatre, circ, activitats esportives, tallers ambientals, animació infantil i mercats nadalencs completen una programació especial “per a fer de Castelló una ciutat dinàmica, oberta i atractiva per a visitar en Nadal tant per la seua oferta d’activitats com per una ornamentació singular gràcies als jardins sostenibles i els tòtems instal·lats en tots els districtes de la ciutat”, tal com ha subratllat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Marco ha explicat que el Mercat Medieval que s’inaugura avui dóna el tret d’eixida a un programació especial que es perllongarà fins al dia 5 de gener i que, excepte el dia de Nadal, oferirà alternatives d’oci i cultura “tots els dies, especialment coincidint amb les vacances escolars”. L’alcaldessa ha agraït l’esforç de les regidories de Comerç, Cultura, Joventut, Sostenibilitat Ambiental i Esports per “convertir el Nadal en una oportunitat per a demostrar el potencial de Castelló”.

La plaça Major, la plaça Santa Clara, Maria Agustina, el Passadís dels Arts del Parc Ribalta, el Teatre del Raval, el parc de la Panderola o la Pèrgola seran alguns dels enclavaments que concentraran activitats. “Som una ciutat oberta i que viu les seues festes de manera intensa en el carrer i el Nadal no pot ser menys. Aquesta és la millor manera d’estendre l’esperit nadalenc per la ciutat”, ha defensat la primera edil.

La regidora de Comerç, Patricia Puerta, ha destacat el concurs d’aparadors del comerç local, el Mercat Nadalenc que enguany repeteix emplaçament en la plaça Santa Clara o l’animació infantil en la plaça Major com algunes de les activitats programades. Puerta ha reivindicat el comerç local “en una època en la qual s’intensifiquen les compres perquè comprar en el comerç de proximitat suposa invertir en els nostres barris”.

Cultura suma el major nombre d’alternatives, amb més de 50 propostes, per a gaudir del teatre, el jazz, el circ, la fotografia o els contacontes amb ciència en Nadal. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat cicles com el de teatre breu amb La Ravalera, el Castelló a Escena, el Nadal al Raval, el Festival de Jazz o el Nadal de Circ entre les opcions per a viure amb intensitat la cultura durant aquestes dates, i la major part de manera gratuïta i en espais oberts. Ruiz també ha destacat altres alternatives com la programació especial del Planetari, que inclou tallers, contacontes i fins a una Escoleta de Nadal on ciència i diversió van de la mà per a atraure al públic familiar a un espai únic com és est.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha enumerat activitats com la jornada de clausura de Sentim els Parcs o la Jornada Gastronòmica de la Taronja del cap de setmana del 10 i 11 de desembre i ha destacat la instal·lació, per segon any consecutiu, de sis jardins efímers sostenibles (un en cada districte de la ciutat) “que mereix la pena visitar”.

El parc Ribalta serà l’escenari de l’activitat central programada per la Regidoria de Joventut, dirigida per l’edil José Luis López, que ha organitzat, un any més, la Fira d’Oci Infantil i Juvenil de Nadal que se celebrarà del 2 al 5 de gener en la Pèrgola i voltants.

Finalment, la regidoria d’Esports, dirigida per Enric Porcar, no solament no para la seua activitat en Nadal sinó que en alguns casos la intensifica amb campus i competicions. Hi haurà cites esportives ja clàssiques com la Sant Silvestre, l’última carrera de l’any que tornarà a tenir la seua eixida des del carrer Zaragoza a les 18:00 hores del dia 31, i unes altres que cada vegada sumen més seguidors, com el Patinadal.

L’Ajuntament de Castelló ha editat 3.000 guies en paper, que es repartiran per les tinences d’alcaldia i les oficines de turisme, a més de que es podrà consultar la seua versió digital en la web del Patronat Municipal de Turisme. Enguany també s’han instal·lat sis tòtems en la plaça de la Pau, Na Violant, Vilanova d’Alcolea, Forn del Pla, Casal Jove i al costat de l’estació de tren, amb una selecció de la programació per a acostar la informació als sis districtes.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.