Castelló millora zones verdes i àrees de jocs infantils en tots els districtes de la ciutat

amparo-y-sara_jardines
image-420413

L’alcaldessa, Amparo Marco, i l’edil Sara Usó coincideixen en la importància de “mantenir en el millor estat possible els espais enjardinats”

Plantació d’arbrat, millora de parterres o la reparació de zones de jocs infantils són algunes de les actuacions escomeses aquest estiu dins del pla de manteniment i adequació impulsat per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, dirigida per la regidora Sara Usó, qui ha fet balanç de les actuacions executades aquests últims mesos. Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància de “aquestes xicotetes actuacions que tenen la intenció de mantenir en el millor estat possible els espais enjardinats de la nostra ciutat i contribuir a millorar la qualitat de vida en els nostres barris”. 

Segons ha explicat Usó, s’ha actuat en la millora de la rotonda i illeta de Donoso Cortés, en el districte Nord. “Els treballs han consistit en el subministrament de reg vegetal, la instal·lació de reg automatitzat, s’han plantat 8 arbres i s’ha sembrat amb gespa els 627 metres quadrats de parterre, també s’han plantat arbustives en una de les illetes abandones i s’ha afegit triturat de podes com a aportació de matèria orgànica i reutilització de restes generades en els jardins de Castelló”.

Una altra de les actuacions realitzades s’ha centrat en la illeta de la ronda Magdalena situada enfront de l’església dels frares. “En aquest plaçeta s’han picat les diferents zones de formigó existents, s’ha afegit una cobertura de la terra per a millorar el seu aspecte, s’ha cobert de graves volcàniques, de marmolina blanca, així com de triturat de podes i també s’han plantat arbustives en les illetes”.

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental també ha adequat l’antiga zona d’esplai caní de Sensal, en el districte Est. Així, s’han desmuntat les tanques, s’han reparat les vorades, retirat les graves existents, s’ha subministrat terra vegetal, instal·lat reg automatitzat i s’ha sembrat de gespa. 

Les tasques desenvolupades durant l’estiu també han permès millorar la visibilitat en trompetes de rondes i accessos a rotondes. “Des de Mobilitat ens havien transmès la falta de visibilitat en alguns accessos a rotondes perquè les arbustives plantades en aquestes zones es feien molt altes i molestaven al tràfic. A aquest efecte, s’han retirat aquests arbustos i s’ha col·locat malla antiherva i marmolines”, ha assenyalat l’edil.

Finalment, s’han adequat àrees de joc infantil. En uns casos s’ha actuat amb la plantació d’arbustives, com la zona infantil situada enfront del col·legi Mare Vedruna, i en uns altres amb la substitució del sòl de cautxú, com en el cas del col·legi Estepar i en la plaça Herrero Teixidor. 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.