Castelló premia als seus comerços veterans

Gala del comerç veterà al ajuntament de Castelló.

Gala del comerç veterà al ajuntament de Castelló.

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de tres establiments de la ciutat amb més de 50 anys de tradició comercial

El saló de plens de l’Ajuntament de Castelló acolleix hui la gala de comerços veterans en la qual s’ha reconegut la trajectòria de tres establiments de la nostra ciutat amb més de 50 anys de tradició comercial: Reparaciones de Calzado Manolo, Aceitunas Manolo i L’estanc de la Cua. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la vicealcaldessa, Ali Brancal, i la regidora de Comerç, Patricia Puerta, presideixen aquesta gala en la qual es lliuren tres diorames i els corresponents diplomes reconeixent la seua dedicació i aportació al comerç tradicional de la ciutat de Castelló.

REPARACIONES DE CALZADO MANOLO

Va començar en 1920 amb l’avi de l’actual propietari com un taller de netejabotes. Després, cap als anys 50, va prendre el relleu son pare juntament amb Els Muts, com eren coneguts a Castelló, matenint el taller de netejabotes a més reparació de calçat. Ja més tard ho va reprendre Manolo, el seu fill, qui manté la tradició familiar fins avui en dia.

ACEITUNAS MANOLO

Va començar en 1936 en una tenda situada en l’avinguda del Rei que es deia Tenda Isabela amb els seus avis paterns. Més tard els seus pares es van passar al Mercat Central, on encara avui se’ls pot trobar. Ells mateixos elaboraven i segueixen fent-ho l’all i oli, que és molt reconegut a nivell popular. A més d’olives, també venen llegums i pasta bullida.

L’ESTANC DE LA CUA

Aquest estanc va començar amb la mare de Dolores, que ara és a punt de complir 90  anys. Abans de la Guerra Civil estava ja situat en el mateix lloc on està ara, en la Ronda magdalena. Van passar moltes vicissituds, la guerra, riuades… però la mare de Dolores sempre va ser una lluitadora i va traure avance el negoci. D’ella va passar a Dolores i ara són els seus dos fills els qui ho regenten.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.