Els regidors Rafa Simó i José Luis López mantenen reunions amb europarlamentaris i amb diferents xarxes d’acció social i inclusió
L’Ajuntament de Castelló cerca a Brussel·les suports al projecte Grau Xarxa Oberta. El regidor de Benestar Social i Joventut, José Luis López, i el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, mantindran des d’avui fins al dimecres una ronda de reunions amb europarlamentaris i coordinadors de diferents xarxes europees “amb l’objectiu de recaptar suports a la iniciativa Grau Xarxa Oberta, una proposta de regeneració urbana i inclusió social que s’ha traslladat ja a la Comissió Europea per al seu finançament dins de la iniciativa Urban Innovative Actions”, segons han explicat els regidors.
El calendari de treball inclou trobades amb representants de la Direcció general d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió i amb la coordinadora de la Xarxa Europea d’Inclusió Local i d’Acció Social a més d’amb diferents europarlamentaris. Simó i López han argumentat que “l’objectiu és que coneguen personalment el projecte amb el qual concorrem a les ajudes europees per a sumar suports en la Comissió Europea, ja que és la institució que fa les propostes sobre les quals el Parlament i el Consell europeus decideixen”.
L’agenda de reunions, que comença aquesta vesprada i es perllongarà fins al dimecres, s’ha tancat a través de l’oficina de la Fundació de la Comunitat Valenciana-Regió Europea, on es troba Gema Soriano, la jove becada per l’Ajuntament de Castelló amb la denominada Beca Brussel·les. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el propi regidor José Luis López ja van traslladar a Soriano la importància de convertir aquesta beca “en una oportunitat per a cercar fons europeus per a la ciutat de Castelló”.
El projecte Grau Xarxa Oberta (Grau Open Net) requerirà una inversió de quasi sis milions d’euros en la remodelació i adequació de diferents espais urbans preveu com són el parc de la Panderola, el Casal Jove, la biblioteca, el Museu de la Mar, el passeig Juan Sebastián Elcano, una zona verda al costat de la piscina, l’adequació dels jardins del Port i millores en el parc del Pinar. “El valor diferencial d’aquesta proposta és que proposa la implicació directa dels joves immigrants i pertanyents a famílies immigrants, juntament amb la resta de col·lectius, en el disseny d’una nova xarxa d’espais de convivència i desenvolupament cultural i professional, així com en la gestió dels seus continguts i actuacions”, segons ha recordat el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó.
El projecte incorpora, a més de les actuacions citades, la instal·lació de living boxes, que són espais no permanents i mòbils construïts al llarg de tota la xarxa a partir d’elements modulars per a la realització d’activitats de trobada, formació, debat, expressió artística, inclusió social, promoció de les TIC, etcètera. La seua ubicació, el nombre de mòduls i la seua disposició i el seu ús s’adaptaran a cada moment a les necessitats identificades de manera participativa. “Seran la base física per al desenvolupament de projectes d’autogestió de joves immigrants o de famílies immigrants”, ha conclòs el regidor de Benestar Social i Joventut.