Castelló supera les 12.000 consultes turístiques i suma 4.000 usuaris en biblioteques i punts bebè

17-09-2016-visita-playas
image-421603
El Festival de Ioga es consolida com l’activitat estival amb més èxit gràcies als més de 8.000 assistents registrats

Les bones dades d’ocupació hotelera aquest estiu en la ciutat de Castelló també s’han reflectit en les consultes en els punts d’informació turística i en els serveis de platja com les biblioteques del mar, les zones de lactància i alimentació infantil i les polseres intel·ligents. En concret, els punts d’atenció turística de Castelló han atès a 12.299 consultes, tant en les oficines de la plaça de l’Herba en el centre de la ciutat, com en la passege *Buenavista del Grau i en les platges del Gurugú i el Serradal.

L’alcalessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat la necessitat de “dinamitzar, potenciar i modernitzar l’activitat turística de la ciutat” i ha destacat la millora en les infraestructures, l’augment de serveis i l’ampliació de la programació d’activitats. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha indicat que les diferents activitats programades en les platges al llarg de l’estiu han tingut una bona acceptació, com per exemple el cicle Gurugú Musical”.

 

A més, Castelló segueix sent una destinació molt escollida pels turistes nacionals. Especialment, es tracta d’una elecció molt concorreguda dels viatgers de la província de Castelló i de la resta de la Comunitat Valenciana. Els madrilenys i catalans també són els turistes nacionals que més han visitat els punts d’informació durant les seues vacances d’estiu.

 

Quant a les procedències internacionals, Castelló segueix sent un de les destinacions favorites dels francesos, encara que també poden destacar-se els turistes anglesos, alemanys i aquells que procedeixen dels països de l’Est.
Els serveis de platja també han tingut molt bon acolliment per part dels viatgers, amb un total de 3.790 usuaris durant aquest estiu. Els punts de lectura de les tres platges han sumat 3.280 usuaris mentre que les àrees de lactància i alimentació infantil i polseres intel·ligents han registrat 385 i 195 usuaris, respectivament.

 

No obstant açò, ha sigut el Festival de Ioga l’esdeveniment de més èxit d’aquest estiu, amb 8.475 assistents. Es tracta d’una mostra del gran acolliment que tenen les activitats que se celebren en les platges de Castelló.

 

D’altra banda, el pàrquing d’autocaravanes s’ha consolidat en el seu primer estiu com un pol d’atracció turística més per a la ciutat de Castelló. El pàrquing ha registrat una ocupació de pràcticament el 100% durant l’estiu i, a més, durant agost hi ha hagut llista d’espera. Els autocaravanistes han vingut des de províncies com València, Conca, Zaragoza, Pamplona, Valladolid o León, entre unes altres, i també des de països veïns com Portugal, França, Itàlia i Polònia.

 

Els visitants, en la seua majoria, romanen dos dies a Castelló, amb una despesa mitjana diari que va des dels cinquanta fins als cent euros. Trien la platja com a principal atractiu turístic i valoren positivament el transport públic fins al centre urbà per a visitar la ciutat, comerços i assaborir la gastronomia.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.