Cebrián aposta per ‘mantindre com a objectiu l’estabilitat dels treballadors’ de VAERSA

Elena-Cebrian

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Elena Cebrián, valora de manera “constructiva i positiva” la reunió amb els representants sindicals de Vaersa (Valenciana d’Aprofitament de Residus S.A.) en la que s’ha abordat la situació jurídica i laboral de l’empresa pública, així com les opcions de futur.

Sobre el futur de Vaersa, la consellera ha deixat clara la voluntat de mantindre com a principal objectiu “l’estabilitat dels 1.200 empleats i empleades” de l’empresa, així com “reconéixer la seua experiència, professionalitat, i les importants tasques que realitzen” per a la Generalitat Valenciana. Sobre eixe eix gira la tasca del grup de treball creat en el si del Consell entorn del futur de l’entitat.

La presidenta del Consell d’Administració ha assenyalat que, a part de la gestió de residus pròpia de l’entitat, “el funcionament a través de comandes per a realitzar treballs encarregats per l’Administració autonòmica genera una situació d’incertesa que ve heretada de fa més de 20 anys” i recorda que “ha sigut l’actual govern el que per primera vegada s’ha assentat a abordar esta situació”.

En esta línia, Cebrián deixa la porta oberta a noves trobades per a afrontar “un tema complex, que no té solucions fàcils, ni ràpides ni barates” i recorda que “ha canviat la directiva europea i la normativa estatal, la qual cosa modifica el context jurídic, i a més hem de seguir uns condicionants d’economicitat i eficiència de la despesa pública”.

Un procés previ de millores

Si no s’ha pogut avançar amb major rapidesa, ha explicat Cebrián, és perquè “la primera qüestió va ser abordar la Relació de Llocs de Treball (RPT) i aprovar la massa salarial”, qüestions llarg temps pendents i ja dilucidades. “A partir d’ací hem continuat treballant, millorant els processos d’accés a l’empresa, fent-los més transparents i buscant una reducció de costos generals, ja que una bona gestió també aporta estabilitat als treballadors i treballadores”, ha afegit.

En una reunió que ha comptat amb la participació dels dos vicepresidents del consell d’administració de VAERSA, Fran Quesada i Francisco Rodriguez Mulater, Elena Cebrián ha subratllat que, com fins ara, es mantenen les “portes obertes” perquè els representants de la plantilla traslladen les seues principals opinions i preocupacions, “que compartim”, ha puntualitzat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.