Cebrián valora a Ayora l’esforç per donar a conèixer tot el patrimoni de les zones d’interior

20181011_194055

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha celebrat amb la població d’Aiora (València) la majoria d’edat de la seua fira entorn del Primer Tall de Mel, que arriba a la XVIII edició en aquest llarg cap de setmana de El Pilar. Ho ha fet convertint-se, amb els apicultors locals en artesana del primer tall de 2018, tot un ritual que pot ser contemplat en directe en les instal·lacions condicionades a aquest efecte en el recorregut de la fira.

Al costat de l’alcalde, José Vicente Anaya, la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pérez Garijo i el director general de Comerç, Natxo Costa, la consellera ha destacat la qualitat, les aromes o la diversitat del producte estavella d’aquesta fira, que converteix a aquesta població en un dels principals municipis apícoles d’Espanya.

Tot això, ha afegit, gràcies als apicultors i apicultores que hi ha darrere, que generació després de generació s’ha esforçat per mantenir una tradició han sabut portar al futur “tota una tradició i un coneixement que és, a més, part de la nostra història”. Ha valorat la contribució a donar a conèixer no solament la mel i els productes derivats d’ella, sinó l’oferta econòmica de la zona en el seu conjunt, com a gastronomia, turisme o la cultura de l’aigua, el seu patrimoni cultural, històric i natural i, en definitiva, a dinamitzar l’economia comarcal i a fixar població en les zones d’interior.

La valenciana és la segona comunitat autònoma productora de l’Estat. Per a la consellera és important, a més, que els consumidors apreciïn els seus productes i aquesta fira és una “excel·lent ocasió” per a això. El Primer Tall de la Mel d’Aiora és Festa d’Interès Turístic Autonòmic des de 2016.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.