Cervera del Maestre no respon a les peticions des del Senat per retirar símbols franquistes

cervera 4L’ajuntament evita seguir els passos de Morella, Serratella, Caudiel o Artana de canviar després de les peticions de Compromís des del Senat

Madrid, a 24 d’abril 2018. L’ajuntament de Cervera del Maestre, no està contestant als reiterats requeriments fets del Senat per part del portaveu de Compromís en la cambra alta, Carles Mulet, per complir amb retirada de símbols franquistes existents en el municipi.

A pesar de l’obligatorietat de l’ajuntament en donar resposta abans de dos mesos, l’ajuntament , no ha contestat als requeriments fets en 22 de desembre de 2017,  24 de març, 9 d’abril, i Mulet ja ha demanat l’ampara de la Mesa del Senat per aquest acte de desobediència. Si bé, tal i com ha manifestat el portaveu de la coalició valenciana ” allò important no és que ens conteste directament per saber què ha fet per complir amb la legislació vigent i faça cas omís  a estes peticions, allò greu és mantindré encara avui en dia clara simbologia franquista en una plaça del municipi”

LA petició feta textualment és ”  al amparo de lo previsto en el artículo 20.2 del Reglamento de la Cámara, solicita sea recabada de la Administraciónpública competente la remisión de los siguientes datos, informes o documentos que obren en su poder: Solicitar del ayuntamiento de Cervera del Maestre (Castelló), copia de los expedientes y/o actes de acuerdos del ayuntamiento en los cuales se aprueba la retirada de los símbolos franquistesexistentes en este municipio, para dar cumplimiento con la ley de memoria històrica”

Mulet ha recordat que el municipi manté una creu monumental en la plaça del carrer Planet amb la creu de Borgonya i el “yugo y las flechas” tot això clara simbologia franquista ” per molt que posteriorment s’haja posat una plaça en mig de la creu intentant desimbolitzar, els símbols continuen ostentosament visibles, i la llei no dóna dubtes a la interpretació ” Article 15. Símbols i monuments públics. Les Administracions públiques, en l’exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d’exaltació, personal o col·lectiva, de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura. I en aquest cas, es mantenen els  símbols d’exaltació del franquisme, no és un cas equiparable a la desafortunada creu del Parc Ribalta de Castelló, on no existeix cap escut ni símbol a pesar de ser urgent la seua demolició, ací es suma el propi monument amb els símbols”

El portaveu de Compromís ha lamentat que justament l’alcalde del municipi que estiga desobeint siga al mateix temps el  delegat territorial de la Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló “ esperem que retiren immediatament aquests símbols”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.