CGT denuncia que la universitat privada s’aprofita dels centres públics

CGT Castelló posa de manifest que la Universitat Cardenal Herrera CEU s’aprofita dels centres públics sense donar cap contraprestació

L’organització anarcosindicalista hi ha sol·licitat al conseller d’Educació, Vicent Marzà, informació sobre la incidència de les pràctiques d’estudiants de la universitat catòlica en el col·legis públics de Primària i Infantil.

CGT ha detectat un augment d’estudiants de la universitat privada catòlica en els col·legis de les comarques de Castelló.En un escrit, registrat el passat 30 de setembre, el sindicat sol·licitava a la Conselleria d’Educació còpia del Conveni pel qual l’estudiantat de la Universitat Cardenal Herrera CEU realitza pràctiques en els centres públics de la Generalitat, el nombre d’estudiants d’Infantil i Primària afectats per eixe Conveni, així com la relació de contraprestacions, si existeixen, que efectua la Universitat catòlica a la Conselleria d’Educació per fer ús de les instal·lacions públiques i dels béns mobles, i per l’orientació i avaluació impartida pel personal funcionari de la Generalitat Valenciana.

Malgrat el canvi de Consell comprovem que es consoliden els privilegis de la Universitat privada“, manifesta Víctor Tormo, representant de CGT Castelló. “Mentre les aules dels col·legis públics segueixen saturades i es mantenen les retallades, la Conselleria aboca recursos públics en favor dels centres privats catòlics“, afegeix Tormo.

El conseller, Vicent Marzà, després d’un mes i mig segueix sense donar les dades sol·licitades pel sindicat. “Ens sembla que Marzà no s’atreveix a posar-li mà als privilegis dels centres educatius catòlics instaurats pel PSOE i el PP“, afirma Víctor Tormo.

Recentment la Universitat pública Jaume I advertia d’una possible saturació en les pràctiques a hospitals de la província de Castelló per la confluència d’estudiants de centres privats i públics, i reivindicava prioritat per als centres públics, anàlisi compartit pel sindicat CGT.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.