El Péndulo | Redacció.- El Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, inaugura en esta 31a edició una secció dedicada a la ficció creada per a la xarxa. Vint sèries web competiran pels guardons següents: Lluna de València a la millor sèrie web, Lluna de València a la millor direcció de sèrie web, Premi del Públic, Premi Especial del Jurat del Marseille Web Fest i Premi Especial del Jurat del Los Angeles Web Festival.
Les 20 obres que competiran en la secció oficial provenen de països com Espanya, Austràlia, Argentina, Suïssa, Singapur, Corea, Itàlia, Àustria, Alemanya, França i Regne Unit, i aspiren a mostrar el contingut més divers i creatiu que s’ha produït per a Internet l’últim any.
El jurat de la secció oficial de sèries web està format per Michael Ajakwe Jr. (fundador i director executiu del Los Angeles Web Series Festival – LAWEBFEST i guanyador d’un Emmy), Antoine Disle (fundador i director de Rockzeline, el principal distribuïdor internacional de sèries web), i Adrià Monés (productor executiu i director de coproduccions en Filmax).
La selecció internacional de sèries web per a la secció prové de projectes premiats en diversos festivals com ara Los Angeles Web Festival – LAWEBFEST, Marseille Web Fest i Vancouver Web Fest entre d’altres
Hi ha tres projectes espanyols i tres sèries web de directors valencians que també es presenten a competició: Cabanyal Z, de Joan Alomar, un projecte per a intentar recuperar el barri del Cabanyal; Escabeche, creada per Andrea Invierno, Raquel Cambralla i Sofía Tatay com a part d’una iniciativa popular per a recuperar els bars valencians de sempre; i Ma femme est pasteure, creada pel valencià establit a Suïssa Víctor Costa.
Sèries a competició:
Arthur (Suïssa), de Nick Rusconi.
Bang Bang Club (Singapur), de Jason Chan i Christian Lee.
Beard Club (França), de Pablo Pinasco i Sébastien Nadaud.
Bigshot (França), de Maurice Huvelin. L’única sèrie d’animació que forma part de la secció competitiva.
Cabanyal Z (València, Espanya), de Joan Alamar.
Entertainment (Sevilla, Espanya), de David Sainz i Teresa Segura.
Escabeche (València, Espanya), d’Andrea Invierno, Raquel Cambralla i Sofía Tatay.
A first trip (Corea), de Kiwon Bae.
Footballer wants a wife (Austràlia), de Jovita O’Shaughnessy.
Kumbaya (Alemanya), de Lasse Buchhop, Jando Christiansen i Dennis Riebenstahl.
Ma femme est pasteure (Suïssa), de Víctor Costa.
Le meufisme (França), de Sopie Garric i Camille Ghanassia.
Mundillo (Argentina) d’Esteban Garay Santalo i Federico Suárez.
Nikola Tesla and the end of the world (Regne Unit), de Ian Strang.
Number of silence (Alemanya), de Csongor Dobrotka.
Osmosis (França), de Louis Chiche.
El partido (Madrid) d’Álex Rodrigo.
Sisara (Itàlia), de Patrizio Trecca.
Un año sin nosotros (Argentina), de Fernando Milsztajn i Tian Cartier.
Una serie de números (Espanya), projecte col·lectiu que reunix 18 directors en 15 episodis.
La secció de sèries web es farà del 22 al 24 de juny del 2016 i inclourà projeccions, taules redones i reunions entre els creadors i el públic. Coordinada per Ana Ramón Rubio (guionista i directora de la sèrie web Sense vida pròpia i María Albiñana (actriu protagonista), totes dos destaquen la varietat i diversitat dels projectes presentats i la relació dels episodis amb les noves tecnologies i les xarxes socials. S’han rebut vora 100 sèries en esta primera convocatòria i el comité ha seleccionat les que conten relats diferents i són arriscades, innovadores o necessàries: històries que no veiem mai al cinema o a la televisió.
La inclusió d’una secció competitiva per a sèries web respon, segons el director de Cinema Jove, Rafael Maluenda, a la configuració d’un nou panorama audiovisual obert per la influència de les tecnologies digitals. En este sentit, Cinema Jove vol convertir València en un referent en l’àmbit d’un gènere tan innovador com el de les sèries web.